u nas nie do pomyślenia nawetkb pisze:u nas jest brana pod uwage opcja,ze bedzie to robil ktorys z pracownikow socjalnych, kazdy z nich zgadza sie na to, jesli dostanie dodatek...bardziej martwi nas brak miejsca na kolejne teczki
kalkulator pisze:Ogólnie, z okresówek, celówek, składki zdrowotnej, liczby dzieci korzystających z obiadów itd., typowo socjalni nie, raczej kierownik działu, sprawy czysto księgowe-decyzje (u mnie to robi dział administracyjno-prawny, ta sama patologia). Jak wchodziły 500 to mieli podawać np. o ile % mniej ludzi korzysta z obiadów i jaki widzą w tym udział (sukces) programu 500+. Raczej pierdoły...
jak duży ośrodek? ilu zatrudnionych?MartaW pisze:U nas plan jest, że w realizację "finansowo" zamieszani mają być wszyscy,
ale decyzja nie będzie wydawana (chyba że odmowna lub o nienależnie pobrane), więc wystarczy przyjąć prawidłowy wniosek z załącznikami.MartaW pisze: Każdy przecież może przyjmować wnioski. Ale fizycznie prowadzić postępowanie będzie raczej jedna osoba, góra dwie. W tym na pewno jakiś pracownik socjalny. Bo od świadczeń mamy tylko jedną osobę.
Czyli co, też masz w obowiązkach zakres ustawy o pomocy społecznej? Sam robię sprawka z ŚR, FA, 500, ale socjalnych to mi nie wciskają (przynajmniej dopóki wiedza jak zrobić, jak jest zgrzyt to zaraz wołają).Daisy pisze:marzenie! wszystkie sprawozdania robię sama [...].
U mnie pewnie będzie podobnie, ale takiego wała... Szykują się ostre negocjacje. Jak jest praca, to wasza działka, jak jest kasa, to OPS to jedna wielka rodzina.MartaW pisze:U nas plan jest, że w realizację "finansowo" zamieszani mają być wszyscy, bo rzadko się zdarza okazja, żeby otrzymać dodatki z czegokolwiek.
Nie jest ważne ile będzie z tym pracy i kto ją wykona w praktyce. Ważne kto to będzie miał w zakresie obowiązków. Wpisze się wszystkich i tyle, kasa pójdzie równo na cały OPS.Daisy pisze: jak duży ośrodek? ilu zatrudnionych?
[...] decyzja nie będzie wydawana (chyba że odmowna lub o nienależnie pobrane), więc wystarczy przyjąć prawidłowy wniosek z załącznikami.