dodatek do gosp. domowych-pellet
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św, FA, Sr
- Kontakt:
dodatek do gosp. domowych-pellet
Bardzo was proszę o pomoc. 28-11-2022r. złożyłem wniosek o wypłatę dodatku dla gospodarstw domowych z tytułu wykorzystywania niektórych źródeł ciepła (pellet). Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ( nie było nikogo na wywiadzie, nie przysłali informacji o przyznaniu dodatku ani też ślad za tym środków finansowych). Dzwoniąc do OPS uzyskuję za każdym razem tą samą informację czyli, że urząd wojewódzki nie przysłał im kasy. Poradźcie mi, co mogę zrobić, co napisać i gdzie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: dodatek do gosp. domowych-pellet
Co napisać: na początek ponaglenie. Gdzie: sprawą oficjalnie zajmuje się wójt/brumistrz/prezydent miasta, więc za jego pośrednictwem składa się je do organu wyższego czyli najpewniej SKO.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: dodatek do gosp. domowych-pellet
no niestety ale taka jest prawda, ni ma kasy....Selenit pisze: 21 lut 2023, 15:01 Dzwoniąc do OPS uzyskuję za każdym razem tą samą informację czyli, że urząd wojewódzki nie przysłał im kasy. Poradźcie mi, co mogę zrobić, co napisać i gdzie.
jeszcze dostaliśmy pismo z UW, że do czasu przyznania kasy nie można w tym roku nic robić

Oprócz dodatek do gosp. domowych-pellet - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty
decyzja odmowna elektryczny-czy ktoś posiada?
Czy dużo wniosków macie jeszcze w SKO?
refundacja VAT - czy wymagać informacji o zużyciu gazu
Decyzja z SKO pomocy co dalej?
VAT - kolejny wniosek
refundacja VAT - data zgłoszenia w CEEB
Czy otrzymaliście skragi do WSA - dodatek węglowy?
zgon
Zapotrzebowanie
dodatek elektryczny a śmieci
zwrot vat a dodt.węglowy ?
dodatek elektryczny, wprowadzenie na przełomie roku 2021
wyjaśnienie do SKO
elektryczny podstawowy
Gaz służy do osuszania budynku