VAT - kolejny wniosek

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
dastiditu
Stażysta
Zajmuję się: DM
Kontakt:

VAT - kolejny wniosek

Post autor: dastiditu »

Pani złożyła już drugi wniosek.
Pierwszy wprowadzony(sygnity), przeliczony dochód, a co z drugim? tak samo wprowadzam wniosek, jednak nie wyliczam dochodu i wydaję informację z dochodem zerowym ?
genderka
Praktykant
Zajmuję się: Zajmuję się DO
Kontakt:

Re: VAT - kolejny wniosek

Post autor: genderka »

Podpinam się
Stefan
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Re: VAT - kolejny wniosek

Post autor: Stefan »

Też się nad tym zastanawiałem.
Przetestowałem to i w sygnity jak wprowadzamy kolejny wniosek to pojawia się informacja czy zapisać dochody z poprzedniego wniosku (nie jest to dokładnie tak nazwane ale o to chodzi). Jak zatwierdzimy to dochody już mamy z poprzedniego wniosku.
Idąc dalej - uważam że sygnity powinno tak skonfigurować program aby do już istniejącego wniosku w przypadku kolejnego wniosku z zaznaczonym kwadracikiem "składam kolejny wniosek, a dane mojego gospodarstwa domowego i jego członków się nie zmieniły" można było dopisywać tylko kolejne faktury.
Zaoszczędziło by to dla nas dużo czasu który trzeba poświęcić na wprowadzanie kolejnego wniosku.
Co Wy na to?
ODPOWIEDZ