Pani złożyła już drugi wniosek.
Pierwszy wprowadzony(sygnity), przeliczony dochód, a co z drugim? tak samo wprowadzam wniosek, jednak nie wyliczam dochodu i wydaję informację z dochodem zerowym ?
VAT - kolejny wniosek
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Zajmuję się DO
- Kontakt:
Re: VAT - kolejny wniosek
Podpinam się
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: VAT - kolejny wniosek
Też się nad tym zastanawiałem.
Przetestowałem to i w sygnity jak wprowadzamy kolejny wniosek to pojawia się informacja czy zapisać dochody z poprzedniego wniosku (nie jest to dokładnie tak nazwane ale o to chodzi). Jak zatwierdzimy to dochody już mamy z poprzedniego wniosku.
Idąc dalej - uważam że sygnity powinno tak skonfigurować program aby do już istniejącego wniosku w przypadku kolejnego wniosku z zaznaczonym kwadracikiem "składam kolejny wniosek, a dane mojego gospodarstwa domowego i jego członków się nie zmieniły" można było dopisywać tylko kolejne faktury.
Zaoszczędziło by to dla nas dużo czasu który trzeba poświęcić na wprowadzanie kolejnego wniosku.
Co Wy na to?
Przetestowałem to i w sygnity jak wprowadzamy kolejny wniosek to pojawia się informacja czy zapisać dochody z poprzedniego wniosku (nie jest to dokładnie tak nazwane ale o to chodzi). Jak zatwierdzimy to dochody już mamy z poprzedniego wniosku.
Idąc dalej - uważam że sygnity powinno tak skonfigurować program aby do już istniejącego wniosku w przypadku kolejnego wniosku z zaznaczonym kwadracikiem "składam kolejny wniosek, a dane mojego gospodarstwa domowego i jego członków się nie zmieniły" można było dopisywać tylko kolejne faktury.
Zaoszczędziło by to dla nas dużo czasu który trzeba poświęcić na wprowadzanie kolejnego wniosku.
Co Wy na to?
Oprócz VAT - kolejny wniosek - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
faktura a zgon
pomocy!!
tzw. dodatek węglowy
refundacja VAT-potwierdzenie zapłaty
decyzja odmowna elektryczny-czy ktoś posiada?
Czy dużo wniosków macie jeszcze w SKO?
refundacja VAT - czy wymagać informacji o zużyciu gazu
Decyzja z SKO pomocy co dalej?
refundacja VAT - data zgłoszenia w CEEB
Czy otrzymaliście skragi do WSA - dodatek węglowy?
dodatek do gosp. domowych-pellet
zgon
Zapotrzebowanie
dodatek elektryczny a śmieci
zwrot vat a dodt.węglowy ?
dodatek elektryczny, wprowadzenie na przełomie roku 2021