Jak to w końcu jest z tymi notatkami służbowymi, ile szkoleń tyle wersji... Czy w teczce rodziny powinny znajdować się notatki służbowe od prac.socjalnego i policji ? my tak praktykujemy co jest bardzo dobre bo są to szczegółowe notatki, protokół z grup jest ogólny, co kto zrobił a notatki \"zostałam poinformowana, że...\", \"Pani X zobowiązała się do...\" itp ?? a u was jak jest ? policja chętnie daje notatki czy nie
u nas notatki prac. socjalnego, notatki policji, jesli są dzieci opinie ze szkoły/przedszkola oraz opis podejmowanych działan (psycholog, pedagog, wychowawca), jeżeli poszło skierowanie do GKRPA to informacje od nich o podjętych krokach itp.
Mam problem z protokołami z posiedzeń, ponieważ grupy robocze podczas jednego posiedzenia zajmują się kilkoma rodzinami, więc mamy osobną teczke na dokumenty z posiedzeń.
Jednak przeglądając akta dotyczące konkretnych rodzin nie mam obrazu całości podjętych ustaleń, wykonanych działań, wniosków z posiedzen itd.
Pomyslałam więc, że oczywiście protokół z całości posiedzenia w odrebnej teczce, ale do akt poszczegółnych rodzin będe dołączać cos w rodzaju wyciągu z protokołu wyłącznie z informacjami odnośnie tej konkretnej rodziny.
aniu, a nie lepiej, jeśli zajmujecie się kilkoma rodzinami naraz podczas jednego posiedzenia, spisywać kilka protokółów? Osobno dla każdej rodziny (i teczki przemocowej).
Po co zadawać sobie roboty sporządzając wyciągi z jednego, wielkiego protokółu-matki?
Może i masz rację - chociaz wyciąganie punktów dotyczacych danej rodziny to i tak żadna wielka robota \"kopiuj - wklej\" w nowego docka i tyle
Pozdrawiam
u mnie w teczkach są tylko notatki pracownika socjalnego. I wygląda na to że tylko na tym ZI opiera swoje działanie wobec rodzin. Policjant owszem czasem bywa u rodziny ale w teczce nie mamy nawet krótkiej notki.
Ja też nie w każdej sprawie mam notatki z monitoringu bo czekam na policjanta aby iśc do rodziny na monitoring ale Policjanta zobaczyc to cud. A sama nie mogę iść na monitoring bo boję się jak np. zareaguje sprawca. A zawsze też wiarygodniejsza jest notatka podpisana przez pracownika socjalnego i policjanta.
U nas policjanci są zaangażowani w NK, przychodzą na grupy robocze, informują ustnie o sytuacji rodziny ale nie mamy od nich żadnych notatek do teczek, zastanawiam się na jakiej podstawie mogę poprosić ich o notatki ??