pytanie...??? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 02 paź 2012, 12:36

Mam pytanie o zakończenie Niebieskiej Karty? a dokładnie o to czy możemy na zespole zamknąć NK jeślli nie ma wszystkich członków zespołu - już dłuższy dwie osoby nie przychodzą, a my chcemy zaamknąć przypadek?
Nie wiem czy to jest uregulowane gdzieś indziej niż ustawa? Jeśli ktoś może to niech podpowie coz tym zrobić? Szukałam na forum ale nie znałazłam odp
~Kaja

Napisano: 02 paź 2012, 14:43

A gdzie napisano,że muszą by wszyscy? Zamykaj kobito i jedna NK z głowy.
~e

Napisano: 02 paź 2012, 15:40

oczywiście, że można. Chyba, że stworzyliście sobie taki regulamin, który wam tego zabrania.
~kaśka

Napisano: 03 paź 2012, 0:27

Kaja, poczytaj.

§ 18. rozporządzenia RM mówi, że:

\"1. Zakończenie procedury następuje w przypadku:

1) ustania przemocy w rodzinie i uzasadnionego przypuszczenia o zaprzestaniu dalszego stosowania przemocy w rodzinie oraz po zrealizowaniu indywidualnego planu pomocy albo
2) rozstrzygnięcia o braku zasadności podejmowania działań.

2. Zakończenie procedury wymaga udokumentowania w formie protokołu podpisanego przez przewodniczącego zespołu interdyscyplinarnego, który powinien zawierać:
1) dane dotyczące osób, wobec których realizowana była procedura;
2) datę rozpoczęcia i zakończenia procedury;
3) opis podjętych działań w ramach procedury.

3. O zakończeniu procedury powiadamia się podmioty uczestniczące w procedurze po jej zakończeniu\".

Nie pisze więc, że wszystkie podmioty muszą być obecne przy podejmowaniu tej decyzji.
~Jerry

Napisano: 04 paź 2012, 10:28

Dzięki :)
~Kaja

Napisano: 04 paź 2012, 13:05

muszą wszyscy
~no pewnie

Napisano: 15 lis 2012, 1:02

nie musza
~x

Napisano: 15 lis 2012, 20:57

Te osoby które są powołane te zamykają . Tak robi się u nas
~...sia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem