potzrebuję pomocy, co dalej? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 25 wrz 2012, 11:57

witam, bardzo proszę o pomoc. Za wszystkie odp będę bardzo wdzięczna!
Jestem członkiem ZI, ale wiadomo, że pracownik socjalny ma najwięcej roboty, gdy wpłynie NK. Przewodniczący u nas bardzo kuleje z wiedzą jak i zaangażowaniem.
Sprawa wygląda tak:
w czerwcu Policja założyła NK mężowi, który stosuje przemoc wobec żony. Nie było innych świadków.W tym samym miesiącu żona została zaproszona na posiedzenie GR. Wyraziła zgodę na podjęcie działań, została uzupełniona karta C. Plan działań został opracowany dla GOPS, Policji, GKRPA i oświaty. Żona miała utrzymywać stały kontakt z ZI i pójść z córką do psychologa.GR wystąpiła z wnioskiem do GKRPA o wszczęcie postępowania w stosunku do osoby nadużywającej alkoholu.
W lipcu został wezwany mąż, który nie pojawił się na posiedzeniu. W tej chwili zostały wysłane pisma do żony i męża z terminem kolejnego posiedzenia na koniec września( w tym samym dniu, tylko innych godzinach).
W dniu dzisiejszym otrzymałam kolejną NK założoną przez tego samego policjanta. W tej karcie A świadkami są dzieci w wieku 16 i 10 lat.
1.Zatem na posiedzeniu trzeba spr na jakim etapie GKRPA w tej sprawie?
2.Wziąć oświadczenie od żony, że zachodzi przestępstwo znęcania się nad członkiem najbliższej rodziny.
3.Porozmawiać z żoną czy złoży zeznania i nie wycofa się z oskarżeń.
4.Wysłać dokumentację do prokuratury.
Czy dobrze myślę?
~Dorota

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x