Edukacja seksualna w Polsce - HYdE PaRK

Strona 10 z 23    [ Posty: 221 ]

Napisano: 08 sty 2015, 15:19

Za dużo tego pier...a.
Mam tylko dwa pytania:
1. Co mają zrobić pary które chcą mieć dziecko (maleńkie, własne, nie adoptowane) a nie mogą go mieć z powodu bezpłodności?
2. Dlaczego kościół ma decydować za potencjalnych cierpiących z powodu bezpłodności rodziców?
3. Jak można mówic że zdrowe dziecko poczęte metodą in vitro nie ma duszy i jest owocem ciężkiego grzechu?
Tylko bez durnych wywodów proszę bo i tak ich nie czytam.

Obrazek
Ares

Napisano: 08 sty 2015, 15:20

"Ze wszystkich nienawiści, nie ma większej niźli nienawiść ciemnoty do wiedzy "
Galileusz co to katabasy zdaje się po paru stuleciach rację mu przyznały...
W inwektywach skierowanych do swojego rozmówcy nie masz sobie równych.
Nie wypowiadaj się o in vitro i nie siej ciemnoty na jakiej zależy twoim pasterzom baranku, ciebie i tobie podobnych niech strzygą od innych wara.
w oko

Napisano: 08 sty 2015, 15:23

Obrazek
w oko

Napisano: 08 sty 2015, 15:24

elmer
1.Tekst o Hanysie mi się podoba. Coś w tym jest ..ale uwierz mi - łatwo nie jest.;) ale spoko gość jesteś. Widzisz jak mnie ktoś nie atakuje - ja też tego nie robię.
2.z Litwy.
3. Ten wątek głównie przez zdjęcia jest dla mnie do przejścia- agresywnie się zrobiło. pozdrawiam.
Emilie.

Napisano: 08 sty 2015, 15:29

tylko bez durnych wywodów proszę bo i tak ich nie czytam.
To nie realne jeśli chodzi o Elmera, ten chłop niczego mądrego nie napisze.
Katołek jest katołek :lol:
w oko

Napisano: 08 sty 2015, 15:30

Moge być optymistą. Jeżeli ktos bardzo chce mieć dziecko to choćby był bardzo wierzący oleje krzyżowców i skorzysta z in vitro.
Nie zatrzyma tego nawet skrajnie prawicowa partia będąca przy sterach władzy.
Ares

Napisano: 08 sty 2015, 15:35

oko widzę, że cofnąłeś się do epoki hieroglifów. Musisz obrazków używać by swoje "myśli" wyrazić.
Co do Galileusza to poczytaj. Jak potrafisz, taki wątek:
https://www.historycy.org/index.php?show ... 8481&st=45

Ares:
Mam tylko dwa pytania: (trzy :lol: )
1. Co mają zrobić pary które chcą mieć dziecko (maleńkie, własne, nie adoptowane) a nie mogą go mieć z powodu bezpłodności?
2. Dlaczego kościół ma decydować za potencjalnych cierpiących z powodu bezpłodności rodziców?
3. Jak można mówic że zdrowe dziecko poczęte metodą in vitro nie ma duszy i jest owocem ciężkiego grzechu?

1. a co ma zrobić osoba, która ma inna przypadłość? Np. nie może zostać piłkarzem bo nie ma do tego talentu? Doping genowy? Tak już jest i trudno. Ma to zaakceptować a nie postępować egoistycznie i narażać innych.

2. Nie rozumiem? To kościół uczynił ich bezpłodnymi? Czy down też jest winą kościoła? Nie mogą adoptować dziecka?

3. pierwsza część zdania to kłamstwo. Drugie to fakt. Aby "stworzyć" jedno dziecko, mrożone, zabijane jest parę innych.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sty 2015, 15:37

Współczuję dzieciom elmera.
Albo już dawno wyrzekły się ojca fanatyka albo od maleńkości są przygotowywane do objęcia przywództwa w episkopacie.
Facet w czarnej sukience który nie może mieć rodziny musi być dumny kiedy panie całują go w pierścień. To takie podniecające mieć niewiastę u swych stóp.
Ares

Napisano: 08 sty 2015, 15:37

Moge być optymistą.
W zasadzie to i ja wierzę że Elmer w końcu zacznie używać rozumu.
Jeżeli ktos bardzo chce mieć dziecko to choćby był bardzo wierzący oleje krzyżowców i skorzysta z in vitro.
Nie zatrzyma tego nawet skrajnie prawicowa partia będąca przy sterach władzy.
Nawet Elmer jak by musiał to by skorzystał tylko teraz tak piep**y :twisted:
w oko

Napisano: 08 sty 2015, 15:38

tak jak pisałem brak argumentów = inwektywy.
Nienawiść wam oczy zalała.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 10 z 23    [ Posty: 221 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x