Film Wajdy o Lechu Wałęsie - HYdE PaRK

Strona 4 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 22 gru 2010, 13:35

Ja chcę tylko jednego. Aby pan Wajda nakręcił film pt. \"Prawdziwa historia mojej córki\". To mi wystarczy. Historia Bolka wogóle mnie nie interesuje.
~witek

Napisano: 22 gru 2010, 14:00

A może sam napiosz coś o wlasnej rodzinie?
~do witka

Napisano: 22 gru 2010, 14:59

Nie ma takiej potrzeby, ponieważ ani historia mojej rodziny nie jest taka ciekawa ale przezde wszystkim ja nie robię za utorytet moralny, który jednych wynosi na ołtarze a innych skazuje na infamię. Ktoś kto się tego podejmuje musi sam mieć czyste sumienie. Tylko dlatego poruszam sprawę rodziny Wajdy i samego Wajdy bo miał znaczący udział w zakończeniu tej historii. W innym przypadku cudze historie rodzinne wogóle mnie nie interesują. Jesli ktoś chce dzielić ludzi na tych lepszych i gorszych niech najpierw sam pokaże kim jest.

To była odpowiedź na atak wściekłości za uchylenie rąbka tajemnicy o \"świętości\" Wajdy. A teraz do pozostałych. Uczcie się moi dordzy. Jak widzicie tamto środowisko dba o to by ich pupilom włos z głowy nie spadł. Nawet jeśli ktoś zrobił jakieś świństwo to oni i tak mu wybaczają i hołubią bo to ich poplecznik. A wy dajeiecie się tak łatwo napuszczać na swoich kapłanów i przyłączacie się do łajdaków. A trzeba być takimi jak oni. Oni uważają, że mają prawo do świństw i usprawiedliwiją je za każdym razem. Sami byliście świadkami, jak potężna została uruchomiona machina w obronie Polańskiego. Nie zachowali się tak jak wy w stosunku do swoich kapłanów. Nie zaczęli oskrżać, skazywać, poniżać, ubliżać. Z całą oddanością bronili za wszelką cenę.

Uczmy się stawania murem katolik za katolikiem, Polak za Polakiem. Bierzmy przykład. Nie zważajmy na oskarżenia a nawet ich wzorem lekceważmy tak jak oni fakty i prawdę po to by uniemożliwić im skłócanie nas i niszczenie. Oni wiedzą, jak mają sie bronić i dlatego stanowią taką siłę.
~witek

Napisano: 22 gru 2010, 15:07

oni to.....?
a reszta to my?
~do witka

Napisano: 22 gru 2010, 15:20

Oni to tacy jak ty.
~witek

Napisano: 22 gru 2010, 15:30

\"Onych\" można rozpoznać po WYBIÓRCZYM osądzaniu rzeczywistości. \"Nasi\" to ci, którzy wg. \"Onych\" zawsze są winni, \"Oni\" zawsze są usprawiedliwieni choćby popełniali większe zbrodnie od \"Naszych\".

To taka krótka definicja \"onych\" i \"naszych\", którą sobie sama stworzyłam obserwując rzeczywistość. \"Nasi\" to ci, którzy mogą robić co chcą ale tylko w ukryciu, w domu, prywatnie. W miejscach publicznych \"Nasi\" muszą robić jedynie to na co otrzymają pozwolenie od \"onych\". \"Oni\" mogą zawsze i wszędzie robić co chcą i pozostaja bezkarni.
~kasia

Napisano: 22 gru 2010, 15:35

Ten sposób już nie działa. Polega na tym, żeby sprowokować użycie określonej nazwy a gdy nieostrożny interlokutor ją poda to już moż podnieś lament i rzucać oskarżenia. A tu wcale nie trzeba używać żadnych okresleń a i tak wszyscy wiedzą, że to \"sami wiecie kto\" ;)
~;)

Napisano: 22 gru 2010, 15:58

ONI doskonale wiedzą, że o nich chodzi, gdy o nich się mówi. Ci, którzy zadają pytania w rodzaju \"kim są oni?\" to albo prowokatorzy albo pożyteczni idi.oci. Na prowokacje nie wolno odpowiadać a z idio.tami nie warto dyskutować.
~karol

Napisano: 22 gru 2010, 18:30

a kiedy \"oni\" staja się \"nami\" a \"my\" \"onymi\"?
~do was wszystkich:

Napisano: 22 gru 2010, 20:49

jag my stajemy siem nasi, a ony stajom siem onymi!
~jag...

Strona 4 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x