...a nie może Pani strony na dół przewinąć. Przecież organ jest niżej. Najpierw jednostka a niżej organ z opisówką i na końcu urząd.
https://www.bdo.pl/pl-pl/publikacje/biu ... chunkowosc
Może czasami warto doczytać do końca to co piszę?
renia50 pisze:Panie Tomaszu a nie warto przeczytać do końca O CO JA PYTAM- błagam czy naprawdę Pan myśli że nie doczytałam - ale chodzi mi o co innego . Wiem że na dole jest ORGAN ale czy wszystko??? Jest jak księgujemy 60% WYEGZEKWOWANYCH KWOT OD DŁUŻNIKÓW NA KONCIE 224 A MI chodzi jak księgujemy 60% od WYPŁACONYCH ŚWIADCZEŃ, KTÓRE WG OBECNYCH PRZEPISÓW SA DOCHODAMI BP + odsetki od wypłaconych świadczeń.
Chyba ktoś tu się miga od udzielenia mi pomocy
AnnaP pisze:Ja nie wiem czy dobrze rozumię księgowanie Pana Wojtani. Czy tam jest przypis należności należnych od dłużnika alimentacyjnego. Chodzi mi o to czy przypisujemy całą należność jaka ma nam oddać dłużnik.
Starczy TW pisania tych bzdur. Zero to Twój poziom znajomości zagadnienia.TWoj pisze:
A odpowiadając bdmb znów napiszę, że pojęcia on nie ma o rachunkowości budżtowej gdyż ciągle patrzy się jedynie na sprawozdanie OPSu a nie na sprawozdawczość JST jako całości, gdzie dochodzi bilans budżetu. Ponadto jego wpisy o zwiększaniu funduszu są kolejnym przykładem jego niekompetencji, bo przecież jest to zadanie zlecone finansowane z dotacji....przecież trzeba najpierw swiadczenie wypłacić ... fundusz plus jak przypisujesz od dłużnika ale wcześniej fundusz minus jak wypłacasz osobie uprawnionej....czyli fundusz masz człowieku na zero. I wynik finansowy też. I wynik wykonania budżetu również ale na nim nie masz części należnej BP (konto 224).