GIODO - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 05 lut 2014, 14:53

W 2012 roku zgłosiłan do GIODO zbiór danych z ZI. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam pisemnej informacji czy zarejestrowali zbiór czy nie. Ile to u was trwało ?
~magda

Napisano: 16 lut 2014, 13:38

czy możesz bliżej na ten temat, ja nie wiem jak się za to zabrać, czy zgłaszając ten zbiór musi najpierw być instrukcja kancelaryjna
~Iwona

Napisano: 19 lut 2014, 13:11

teoretycznie instrukcja kancelaryjan powinna być w każdym ośrodku. Zbiór zgłaszasz przez stronę internetową GIODO, a nastepnie w wersji papierowej.
~maja

Napisano: 19 lut 2014, 13:32

teoretycznie..
~emilka

Napisano: 19 lut 2014, 21:46

jrwa jest ale bez ZI
~Iwona

Napisano: 20 lut 2014, 13:29

nikt Ci tego nie sprawdza !
~maja

Napisano: 03 kwie 2014, 21:16

Jak to wygląda w praktyce? Dane zgłasza administrator Ośrodka czy wójt? W Ośrodku jest polityka bezpieczeństwa. Nic z tego nie rozumiem.
~gutek

Napisano: 09 maja 2014, 2:05

-W wypadku ZI jest to nieco trudniejsze, ale z ustawy wynika, że to OPS jest ADO. Na stronie GIODO jest dokładna informacja.
-To jest zbiór zawierający dane wrażliwe, więc w ogóle nie wolno ich przetwarzać, dopóki nie dostaniecie potwierdzenia, że został zarejestrowany (oczywiście nie mówmy tu o rejestracji, tylko o sprawdzeniu, czy zamierzacie je przetwarzać prawidłowo). Takie zbiory rejestrowane są bardzo szybko.
-Dlaczego nie sprawdzicie w rejestrze na stronie GIODO, czy Wasz zbiór jest zarejestrowany?
pcspec
Praktykant
Od: 30 wrz 2009, 14:06
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.goldenline.pl/jaroslaw-zabowka

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x