pomóżcie nowej - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 lut 2014, 12:11

Proszę o pomoc. Od miesiąca zajmuję się gminną komisją i zespołem interdyscyplinarnym. Pani zgłosiła fakt rozpijania chorej psychicznie córki przez zięcia. Córka mieszka na terenie innej gminy a zgłaszająca nie chce ujawnienia, że to ona zgłasza. zięć po upojeniu żony sprowadza zmusza ją do prostytucji sprowadzając do domu mężczyzn. Co mogę w zaistniałej sytuacji zrobić?
Wystąpić do tamtej gminy do zespołu interdyscyplinarnego o podjęcie działań, tylko na jakiej podstawie?
Wystąpić do gminnej komisji o zastosowanie leczenia?
Proszę pomóżcie bo to bardzo delikatna i trudna sprawa zwłaszcza, że zgłaszająca matka nie chce ujawnienia tożsamości.
~MP

Napisano: 05 lut 2014, 12:22

odpisałem na ogólnym
~Jkob

Napisano: 05 lut 2014, 12:29

o donosie ?

powodzenia. No ładnie ..oberwiecie kiedyś za brak wiedzy w temacie tak oczywistym;)
~emilka

Napisano: 05 lut 2014, 13:17

Emily ja wiem jakbyś to zrobiła.
Powzięłaś informację, spisujesz NK i wysyłasz do właściwego ZI ale ja bym się bał, że matka stwierdzi w toku sprawy, że ona nic takiego nie mówiła itp. Niech sama wykaże jakąś inicjatywę. Ja już rzygam przypadkami w stylu \"zróbcie coś, ale mnie nie mieszajcie\".
~Jkob

Napisano: 05 lut 2014, 13:23

Matka jest upośledzona umysłowo i nieporadna życiowo. Poza tym boi się zięcia.
~MP

Napisano: 05 lut 2014, 14:17

Jkob- ja nigdy nie podejmuję działań j/w bez \" świadomego \"udziału strony czyli osoby poszkodowanej . Są wyjątki od reguły , znane wszystkim ( choroba psychiczna, ograniczenia funkcjonalne, brak najbliższych.. ) - w tym najważniejszy - jeśli ocenię faktyczne zagrożenie dla życia i zdrowia ODP. Inaczej mowy nie ma.

ps. ja chętnie Cię kiedyś poznam..porozmawiamy wtedy, mam nadzieję
~emilka

Napisano: 05 lut 2014, 14:19

poniedziałek 10.02.2014 r. starostwo powiatowe miasta szkła
~Jkob

Napisano: 05 lut 2014, 14:43

Ja też Cię chętnie poznam, ale czy rozpoznam? Daj mi jakiś znak:)
~glass

Napisano: 05 lut 2014, 15:09

będę w bokserkach na głowie, z flagą zjednoczonych emiratów arabskich w prawicy i otwartym winem cavalier (czarna pożeczka) w lewej ręce. Rozpoznasz bez problemów :D
~Jkob

Napisano: 05 lut 2014, 16:08

Boję się o swoje oczy i włosy:)
~glass

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x