przekazanie dokumentacji NK innemu ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 03 lut 2014, 14:56

Rodzina objęta procedurą NK wyprowadziła się do innej gminy. Procedura była prowadzona ileś miesięcy i teczka dosyć gruba. Czy przekazując sprawę innemu ZI należy wszystko skserować? Czy oprócz NK A, C, D również protokoły spotkań GR, dokumenty potwierdzające realizacje indywidualnych planów pomocy? Widziałam odpowiedź Ministerstwa, że przekazać: \"wszystkie niezbędne dokumenty, które pozwolą skutecznie pomóc osobie dotkniętej przemocą w rodzinie\". Co oznacza niezbędne? Co przekazalibyście?
~Fiola

Napisano: 05 lut 2014, 0:05

mielismy podobną sytuację. przekazaliśmy kserokopie wszystkiego............niestety
~dota

Napisano: 05 lut 2014, 12:33

po co ?
~emilka

Napisano: 06 lut 2014, 11:19

Dziękuję za odpowiedzi.
~emilka - dlaczego masz wątpliwości? Może napiszesz coś więcej.
Ja też myślę, że wszystko, aby tamten ZI nie tracił już czasu na działania, które zostały już przeprowadzone, żeby wiedział na ile były skuteczne, na co zwrócić uwagę. Jednym słowem, że by wyciągnął wnioski i stworzył udoskonalony plan pomocy.
~Fiola

Napisano: 17 lut 2014, 11:36

Nie wysyłamy żadnych NK do innych gmin!!!!!!!
Na jakiej podstawie udostępniacie dane osób, objętych procedurą. Wyprowadzili się to niech sobie radzą w nowej sytuacji a nie od razu z grubej rury instytucje in do domu zwalać.
~Basia

Napisano: 18 lut 2014, 22:48

I masz Basiu bez wątpienia rację.
Przeprowadzili się na inny teren, trzeba domniemywać, że i chcą pozostawić dawne problemy poza sobą. Po co ich nękać wizytami smutnych pań i panów?
Podpowiedź ze strony mpips w tej materii uważam za durną i nieżyciową, o czym już wielokrotnie pisałem w podobnych wątkach.
~Jerry

Napisano: 20 lut 2014, 19:03

Jerry - czemu piszesz .... smutnych pań i panów?
Ja tam nigdy smutna nie jestem.
~emilka

Napisano: 20 lut 2014, 20:58

Wesołkowatej emilki z sianem w zębach i włosach też nie mam ochoty oglądać!
~re re

Napisano: 20 lut 2014, 21:36

re re
lepiej w zębach mieć siano, aniżeli w butach i w głowie - tak jak w twoim przypadku .

~emilka

Napisano: 21 lut 2014, 9:53

bijta sie
~dżizas

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x