GKRPA - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 30 sty 2015, 9:20

Witajcie
W GKRPA zmienili się członkowie, jeden z poprzednich członków był w ZI. Co mam zrobić powołać zarządzeniem nowego?

Napisano: 30 sty 2015, 9:58

Musisz miec zapisy w uchwale w sprawie sposobu powoływania i odwoływania członków ZI w jaki sposób odwołujesz. U mnie wygląda to tak, że przewodniczący ZI pisze do Wota, że rekomendacja takiei i takiej osoby ustała w związku z wygaśnięciem członkostwa w GKRPA i wtedy Wójt zarządzeniem powołuje innego "członka" z KRPA.
YoYo

Napisano: 30 sty 2015, 10:20

Może wystarczy aneks do porozumienia z GKRPA
t.franek

Napisano: 30 sty 2015, 12:59

Nie bardzo, bo musi być personalna zmiana na Zarządzeniu w sprawie składu ZI. Przynajmniej u mnie tak jest.
Masakrator
Praktykant
Od: 14 paź 2014, 14:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2015, 12:51

Hej masakrator czyli nowe zarządzenie z zapisem, że stare traci moc? Czy dobrze rozumiem?
kotek

Napisano: 03 lut 2015, 13:52

Dokładnie tak to u nas wygląda, właśnie mam taką zmianę w składzie ZI i idzie zarządzeniem. Tak jest w mojej ocenie klarownie.
Masakrator
Praktykant
Od: 14 paź 2014, 14:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 maja 2015, 14:11

Podaję sposób działań :
1. Wójt zarządzeniem odwołuje osobę.
2. Przewodniczący GKRPA w ramach porozumienia z wójtem wskazuje następnego członka.
3. Wójt w drodze zarządzenia zmieniającego powołuje typowanego członka GKRPA.
4. Wójt wydaje upoważnienie do pracy nowemu członkowi i przyjmuje oświadczenie.
5. ZI wita nowego członka i zapoznaje z pracą i działacie.!
I to wszystko powodzenia.
przew. ZI

Napisano: 19 maja 2015, 17:00

...sprawdź czy rzeczywiście tak macie ? źle.
Emilka.

Napisano: 22 cze 2015, 10:53

A właśnie że dobrze.. wzorowo bym powiedział. jest jeszcze możliwość dopuszczalna wprowadzenia aneksu na wniosek podmiotu który chce dokonac zmiany do poprzedniego porozumienia z wójtem, burmistrzem,...... i oddzielnym zarządzeniem wójt powołuje nowego członka. Przew.ZI bardzo dobre rozwiązanie, kompeksowe. Emilka chyba nie bardzo ma z tym do czynienia.
junior

Napisano: 25 lip 2015, 11:19

a no nie ma, nie ma....W ogóle ;)
Sprawdzić Uchwałę Rady Gminy w sprawie " Tryb powoływania i odwoływania członków" i Regulamin funkcjonowania ZI ..pownien być opracowany. Dokument wyjściowy.
Aneksów wszelkich nie popieram. Porozumienie sie zawiera lub rozwiązuje w zwiazku z jakąś okolicznością.
dr ?- e tam..

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x