prośba do asystentów z praktyką - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 08 lut 2015, 22:10

Mam wielką prośbę do asystentów rodziny o wsparcie - od lutego 2015r jestem nowym asystentem, gmina wiejska, nie było jeszcze u nasz AR, wiem że trzeba pracować zgodnie z ustawą - prosiłabym AR w wolnej chwili o przesłanie mnie na pocztę [email protected] druki na jakich pracuje AR ja narazie nie wiem od czego zacząć - wsłuchuję się w problemy klientów - mam umowę o pracę w systemie zadaniowego czasu pracy, praca na cały etat, praca w godzinach 8-22 - jak się z tym rozliczacie - Z góry śliczne dzięki
4aniah

Napisano: 09 lut 2015, 9:00

materiały poszły :) może ktoś coś jeszcze dośle:) pozdrawiam
muffinek84

Napisano: 09 lut 2015, 11:40

A czy AR może zamiast prac. socjalnego prowadzić niebieskie karty?
peria

Napisano: 09 lut 2015, 12:03

nie może
muffinek84

Napisano: 09 lut 2015, 12:14

Możeny jedynie wchodzić w skład grup roboczych na zespole.
Plush

Napisano: 09 lut 2015, 20:40

witam

moja podopieczna wyprowadziła sie do innej gminy :) jak ma wygladac pismo do pcpr i sadu z informacja ze juz z nia nie pracuje? dziecko jest zabrane do rodziny zastepczej :(
gabi2021

Napisano: 09 lut 2015, 21:19

Jak każde inne pismo informacyjne.
Pod adresami napisz kogo dotyczy ( czyli imię, nazwisko, ostatni adres zam. na terenie gminy) wraz z sygnaturami jakimi opatrzył ją sąd (jak ślesz do sądu) i pcpr (jak ślesz do pcpru).
I dalej spełniasz się twórczo pisząc, ze w związku z przeprowadzą w/w pani do innej gminy kończysz z nią wspólpracę. Jeśli znasz jej nowy adres możesz podać, jeśli nie - to nie. I możesz dopisać, ze Twoim zdaniem powinna kontynuować współpracę z asystentem w nowym miejscu zamieszkania co jest związane z ograniczeniem jej praw rodzicielskich (jeśli to ten sam powiat, to może być pomocne żeby czasami pcpr o niej nie zapomniał).
A dla siebie do teczuszki sugeruję napisać notatkę służbową opisującą koneic współpracy z powodu wyprowadzki.
Jakieś pytanka jeszcze? :)
Plush

Napisano: 10 lut 2015, 14:16

dziekuje :)
gabi2021

Napisano: 11 lut 2015, 10:13

Witam,
Poproszę także o jakieś druki na adres: [email protected]
Od stycznia jestem asystentem i dopiero się wdrażam. Opracowuję plan pracy z rodziną...czytałam, ze taki plan powinno się pisać ręcznie przy rodzinie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czy wchodzicie do domu, jeśli są tylko same dzieci, nie ma rodziców?
b_ewcia

Napisano: 11 lut 2015, 12:09

witam,
ja również jestem świeżym AR i będę wdzięczna za każdą pomoc także w dokumentacji.. : [email protected]
espresso

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x