Wymówienie porozumienia o współpracy z ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 lut 2015, 12:09

Jeden z dyrektorów szkół z terenu gminy wypowiedział umowę o współpracy pomiędzy jego szkołą a ZI. Czy to dopuszczalne? W końcu jak tak dalej pójdzie to będzie następna szkoła, pielęgniarka NZOZ itd. Proszę o poradę w danej kwestii.
kier

Napisano: 03 lut 2015, 14:02

Proponuję zgłosić to do wydziału edukacji w UM.
zzzzzzzzz

Napisano: 03 lut 2015, 14:05

szczerze to wypowiedzieć umowę dyrektor szkoły to może sobie w swoich prywatnych sprawach. Porozumienie, w ramach którego działa koalicja na rzecz przeciwdzialania przemocy w rodzinnie, jest obowiazkiem szkoły. Dziwi mnie fakt, że jeszcze tego nie wie wójt tejże gminy. Nie ma opcji nie współpracowania bo to jest jednoznacznie z niewywiązywaniem się z ustawowych zadań, a dyrektora przedstawia w świetle totalnego braku znajomosci przepisów prawa, a co najwazniejsze zrozumienia problemu przemocy. To tak pokrótce ... bo aż mi szkoda czasu na ukazywanie glupoty ludzkiej
darth

Napisano: 03 lut 2015, 15:11

Dzięki za wypowiedzi. Również uważam, że to skandaliczne zachowanie dyrektora, nawiasem mówiąc byłego z-cy wójta poprzedniej kadencji - (obecnie w opozycji) powinno być piętnowane. Osobiste rozgrywki przekłada nad interes mieszkańców. Pismo o zerwaniu porozumienia i rezygnacji pracownika z członkostwa w Zespole trafiło bezpośrednio do Wójta, co z tym zrobi nie wiem?
kier

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x