Głosuję na PiS cz.III - HYdE PaRK

Strona 37 z 40    [ Posty: 400 ]

Napisano: 21 lut 2013, 14:46

Za porównanie działań PO do rządów faszystowskich Marek Suski został ukarany upomnieniem przez Komisję Etyki Poselskiej - dowiedziało się Radio Zet.
Suski przekonuje, że nie czuje się winny i dodaje, że jego porównanie miało związek z \"atmosferą jaka panuje w Polsce\". Dla Suskiego to pierwsza kara w tej kadencji Sejmu.

Wypowiedź za którą został ukarany Suski brzmiała: \"Bardzo proszę, żeby państwo - jako większość parlamentarna - nie używali siły do debaty. Odrzucenie większością, to jest używanie siły, a dyktatura właśnie używa siły wobec opozycji, dobierając prawa do informacji, czy prawa do wolności mediów. Takie są metody dyktatorskie, a używanie regulaminu jest tylko metodą, którą - można powiedzieć - dyktatury bardzo często używają i uchwalają prawo. Przypominam, jak faszyści uchwalili prawo, według którego można było ludzi mających inne poglądy do komór gazowym wysyłać. Teraz też macie taką większość, możecie różne rzeczy przegłosować. Czy to będzie znaczyło, że to jest demokracja? Nie, to nie będzie znaczyło, że to jest demokracja\"
~oko

Napisano: 21 lut 2013, 14:58

logika niczym dzibar
~no.......

Napisano: 21 lut 2013, 15:01

czy wykorzystałaś już adres do bundestagu ze strony poprzedniej tak jak obiecałaś, że zaproponujesz niemieckiej minister itd??? czy też znowu przechwałki jak z listem otwartym????
~podobno ... do dzibar

Napisano: 21 lut 2013, 16:29

jedyne co przychodzi mi na myśl po przeczytaniu powyzszych komentarzy to to, ze Niemcy wyciągnęli jak widać wnioski z historii i potrafi a zadbać o swoje potrzeby i maja rząd, ktory te potrzeby dostrzega, my Polacy natomiast jak widac nie dośc, ze jestesmy ślepi to jeszcze mamy rząd, który ..............przypomnę co powiedziałam w ramach referatu na Konferencji w Częstochowie w 2009r:

\"W państwie demokratycznym sytuacja w której jeden zawód ma przewagę nad innym moim zdaniem jest jedną z przyczyn wykluczenia społecznego, wywierania nacisku i eliminowania osób niewygodnych, które wyrażając swoje poglądy ( podstawowe prawo w demokracji - wolność słowa - jak pisał Stanisław Leszczyński, król polski „głos wolny wolność ubezpieczajacy” )
Nie na darmo przypomniałam tutaj tytuł traktatu politycznego króla polskiego ponieważ uważam, że był on nielicznym, ale zaprzeczeniem słów Winstona Churchilla, który powiedział:
„ Pozostaje to tajemnicą i tragedią histoirii, że naród gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów. Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie. Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych”
Od 20 lat żyjemy w kraju demokratycznym, od 19 lat mamy ustawę o pomocy społecznej jest rzeczą niezrozumiałą, że nadal jedne grupy zawodowe prowadzą „życie dworskie” jak w satyrze Ignacego Krasickiego kosztem innych grup, a „hipokryzja jest hołdem jaki występek składa cnocie”
(la Rochefoucold)
Zapożyczajac słowa „ czy to z bezczelności i poczucia bezkarności, czy to z autentycznego przekonania ludzie ci nawet nie próbują udawać wstydu, w ich opinii dodatkowe profity z władzy nad innymi po prostu im się należą. Głupi kto mając okazje by nie skorzystał.
NIE SĄ TO STANDARDY, KTÓRE MOŻNA TOLEROWAĆ W DEMOKRACJI,
która po 20 latach powinna już pretendować do miana dojrzałej.
Pracownicy socjalni od 2005r czekają na swoją ustawę o zawodzie pracownika socjalnego
Obecny kryzys uderza w najuboższych, którzy żyją już i tak w nędzy. Wzrasta liczba osób chorujacych na gruźlicę, czy można biernie przyglądać się temu, że w demokratycznym kraju znowu rosną dysproporcje i coraz większe grupy społeczne stają się po prostu wykluczone społecznie? A bogaci staja się coraz bardziej bogaci. NIE!
Właśnie teraz w dobie kryzysu pomoc społeczna powinna być gwarantem spokoju i stabilizacji, a jak można taki cel osiągnąć kiedy rzetelnie pracujacy pracownicy socjalni są postrzegani jako dewianci.

Przysłowie „prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie” w dobie kryzysu przybiera bardzo konkretne i realne kształty w kontekście zawodu pracownika socjalnego.
Na podstawie mojej wiedzy na temat wykluczenia społecznego uważam, że integracja społeczna będzie mogła mieć miejsce tylko wówczas jeżeli stworzy się warunki odpowiednie aby w sposób godny pracownicy socjalni mogli wykonywać swoja pracę, a do tego celu niezbędne są:

1)uchwalenie dobrej ustawy o zawodzie pracownika socjalnego, ustawy w której jasno będzie określona konieczność wprowadzenia poziomego systemu zarządzania pracownikami socjalnymi i partycypacyjnego systemu wynagradzania pracowników, które będą gwarantem motywacji do pracy w walce z kryzysem i wykluczeniem społecznym, tak aby środki społeczne nie były marnotrawione

2)aby stworzyć każdemu obywatelowi Polski równy dostęp do możliwości, które
określają szanse życiowe człowieka: dostęp do normalnego wychowania, dobrej edukacji, do pracy i zabezpieczenia społecznego poprzez programy i projekty, które może tworzyć tylko zadowolony ze swojej pracy pracownik socjalny.

Dziekuję
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 21 lut 2013, 17:52

pozwole sobie jeszcze raz powtórzyć slowa, które wypowiedziałam na Ogolnopolskiej Konferencji Pracownikow Socjalnych w referacie jako honorowy członek tej Konferencji
cytat:
słów Winstona Churchilla, który powiedział:
„ Pozostaje to tajemnicą i tragedią histoirii, że naród gotów do wielkiego heroicznego wysiłku, uzdolniony, waleczny, ujmujący powtarza zastarzałe błędy w każdym prawie przejawie swoich rządów. Wspaniały w buncie i nieszczęściu, haniebny i bezwstydny w triumfie. Najdzielniejszy pośród dzielnych, prowadzony przez najpodlejszych wśród podłych”
Od 20 lat żyjemy w kraju demokratycznym, od 19 lat mamy ustawę o pomocy społecznej jest rzeczą niezrozumiałą, że nadal jedne grupy zawodowe prowadzą „życie dworskie” jak w satyrze Ignacego Krasickiego kosztem innych grup, a „hipokryzja jest hołdem jaki występek składa cnocie”
(la Rochefoucold)
Zapożyczajac słowa „ czy to z bezczelności i poczucia bezkarności, czy to z autentycznego przekonania ludzie ci nawet nie próbują udawać wstydu, w ich opinii dodatkowe profity z władzy nad innymi po prostu im się należą. Głupi kto mając okazje by nie skorzystał.
NIE SĄ TO STANDARDY, KTÓRE MOŻNA TOLEROWAĆ W DEMOKRACJI,
która po 20 latach powinna już pretendować do miana dojrzałej.
Pracownicy socjalni od 2005r czekają na swoją ustawę o zawodzie pracownika socjalnego
Obecny kryzys uderza w najuboższych, którzy żyją już i tak w nędzy. Wzrasta liczba osób chorujacych na gruźlicę, czy można biernie przyglądać się temu, że w demokratycznym kraju znowu rosną dysproporcje i coraz większe grupy społeczne stają się po prostu wykluczone społecznie? A bogaci staja się coraz bardziej bogaci. NIE!
Właśnie teraz w dobie kryzysu pomoc społeczna powinna być gwarantem spokoju i stabilizacji, a jak można taki cel osiągnąć kiedy rzetelnie pracujacy pracownicy socjalni są postrzegani jako dewianci.

Chyba nie straciły na swojej aktualnosci, a wręcz przeciwnie moim zdaniem są wręcz prorocze
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 18:52

a co te wypociny mają wspolnego z pytaniem:

2013-02-21 13:01
Re: Głosuję na PiS cz.III
wysłane przez ~podobno ... do dzibar dnia 2013-02-21 13:01:22
~podobno ... do dzibar
czy wykorzystałaś już adres do bundestagu ze strony poprzedniej tak jak obiecałaś, że zaproponujesz niemieckiej minister itd??? czy też znowu przechwałki jak z listem otwartym????

poza tym
- co to jest:
\"poziomy systemu zarządzania pracownikami socjalnymi \"
\" partycypacyjny system wynagradzania pracowników, który będzie gwarantem motywacji do pracy w walce z kryzysem i wykluczeniem społecznym, tak aby środki społeczne nie były marnotrawione\"

kto będzie partycypował w wynagradzaniu??????
~oko

Napisano: 21 lut 2013, 19:50

no coż ~~oko kiedy uczylam się w tak przez ciebie osmieszanej szkółce pracowników socjalnych to byl jeden z tematów prac szkoleniowych ( pochwale sie, ze jako jedyna w historii Szkoly dostałam wówczas - 1995r ocenę 6 za swoje wypociny z polityki społecznej, troche mi zajęło czasu aby te prace napisać i nabyć wiedzę w tym zakresie, a ty uwazasz, ze powinnam ta wiedzę przekazać tobie, który mnie notorycznie obrażasz? - otoż odpowiem tobie tak: dzięki mnie znasz hasła, jezeli chcesz wiedzieć więcej to poszukaj, a moze wowczas nabierzesz szacunku dla kogoś kto rzetelnie się uczył, nabywał wiedzę ( aż do specjalizacji w swoim zawodzie), a później przez takich ignorantów jak min. ty został wyrzucony z pracy niezgodnie z prawem.

Skutki sa takie jak widzimy min. w przypadku PO

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... omosc.html
~dzibar

Napisano: 21 lut 2013, 20:10

jak zawsze dzibar nie na temat, poza try

1. nie ośmieszam szkółki policealnej, ona niczemu winna
2. w 1995r.nie był ocen 6
3. jakoś nie mogę znaleźć \"zarządzanie poziome\" i kto będzie partycypował w placach prac,.soc. - jeszcze w wikipedii nie zamieściłaś tych definicji, a inni na to nie wpadli
4. jeśli wyrzucili cie z roboty tacy ignoranci jak ja to dobrze zrobili

nie odwracaj kota ogonem tylko wyjaśnij co masz na myśli pisząc:

\"Na podstawie mojej wiedzy na temat wykluczenia społecznego uważam, że integracja społeczna będzie mogła mieć miejsce tylko wówczas jeżeli stworzy się warunki odpowiednie aby w sposób godny pracownicy socjalni mogli wykonywać swoja pracę, a do tego celu niezbędne są:

1)uchwalenie dobrej ustawy o zawodzie pracownika socjalnego, ustawy w której jasno będzie określona konieczność wprowadzenia poziomego systemu zarządzania pracownikami socjalnymi i partycypacyjnego systemu wynagradzania pracowników, które będą gwarantem motywacji do pracy w walce z kryzysem i wykluczeniem społecznym, tak aby środki społeczne nie były marnotrawione\"

TO TWOJE SŁOWA I TYLKO TY WIESZ O CO CI CHODZI, NO CHYBA ŻE NIE WIESZ TYLKO TAK CI SIĘ POSKLEJAŁO
~oko

Napisano: 21 lut 2013, 22:48

Moja wiedza i to oczym pisze to są fakty do sprawdzenia, a rozpisywać się nie bedę bo bedzie mowa, ze to autoreklama i nie na temat, jak ktoś zechce podjac rekawicę to mnie zaprosi na rozmowę i wowczas obszernie wyjaśnię
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 21 lut 2013, 23:02

2013-02-21 18:10
Re: Głosuję na PiS cz.III
wysłane przez ~oko dnia 2013-02-21 18:10:43

~oko

jak zawsze dzibar nie na temat, poza try

1. nie ośmieszam szkółki policealnej, ona niczemu winna
2. w 1995r.nie był ocen 6
3. jakoś nie mogę znaleźć \"zarządzanie poziome\" i kto będzie partycypował w placach prac,.soc. - jeszcze w wikipedii nie zamieściłaś tych definicji, a inni na to nie wpadli
4. jeśli wyrzucili cie z roboty tacy ignoranci jak ja to dobrze zrobili

nie odwracaj kota ogonem tylko wyjaśnij co masz na myśli pisząc:

\"Na podstawie mojej wiedzy na temat wykluczenia społecznego uważam, że integracja społeczna będzie mogła mieć miejsce tylko wówczas jeżeli stworzy się warunki odpowiednie aby w sposób godny pracownicy socjalni mogli wykonywać swoja pracę, a do tego celu niezbędne są:

1)uchwalenie dobrej ustawy o zawodzie pracownika socjalnego, ustawy w której jasno będzie określona konieczność wprowadzenia poziomego systemu zarządzania pracownikami socjalnymi i partycypacyjnego systemu wynagradzania pracowników, które będą gwarantem motywacji do pracy w walce z kryzysem i wykluczeniem społecznym, tak aby środki społeczne nie były marnotrawione\"

TO TWOJE SŁOWA I TYLKO TY WIESZ O CO CI CHODZI, NO CHYBA ŻE NIE WIESZ TYLKO TAK CI SIĘ POSKLEJAŁO

~kłamiesz!

Strona 37 z 40    [ Posty: 400 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem