gminna komisja przeciwdziałania alkoholizmowi - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 11 lut 2009, 14:18

czy ops może prowadzić sprawy gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych? W jaki sposób powoływani są członkowie komisji, czy kandydat na członka musi wyrazić swoją zgodę, czy też wójt bez porozumienia z osobą może powołać ją na członka komisji?
~ala

Napisano: 11 lut 2009, 14:22

jak ma taki kaprys to może nawet zrobić go pełnomocnikiem i już! Bo taki ma kaprys. Ja zostałam właśnie w taki sposób w te bagno wrobiona.A tak naprawdę to nic nie miałem do powiedzenia.Siła wyższa. Pozdrawiam
~eee

Napisano: 11 lut 2009, 14:31

No tak, ale masz z tego dodatkowe wynagrodznie. Wiec nie narzekaj.
~Antek

Napisano: 11 lut 2009, 14:33

A guzik prawda. Robię to za darmochę tzw. Wolontariat. I co fajnie.
~eee

Napisano: 11 lut 2009, 22:06

Nikt nikogo nie może zmusic, aby był członkiem komisji. Każdy członek musi wyrazic zgodę na akces,
Zgodnie z ustawa członkom komisji p/ alkoholowej przysługuje wynagrodzenie - ustala je Rada Gminy
~xxx

Napisano: 12 lut 2009, 17:06

A jak wójt może powołać na członka komisji osobę nie będącą jego pracownikiem, jak wójt może powołać na członka komisji osobę nie mającą szkolenia? Co może, to może.
Rada Gminy w uchwale przyjmującej program może ustalić, że wynagrodzenia nie będzie. Ale musi być stosowny zapis w uchwale.
~Danka

Napisano: 18 lut 2009, 13:33

jeśli członek gminnej komisji wykonuje swoje zadania w czasie pracy nie dostaje za to dodatkowego wynagrodzenia
przynajmniej u nas....
~deny

Napisano: 19 lut 2009, 11:49

Ile razy w miesiącu spotyka się u was komisja?
~\"\"\"

Napisano: 19 lut 2009, 12:24

u nas komisja spotyka się raz na 1,5 - 2 mies. tzn. wszyscy członkowie na rozmowach motywujących
oprócz tego sprawami na bieżąco zajmuje się koordynator w ramach swojego etatu
~deny

Napisano: 20 lut 2009, 16:12

a u nas spotykamy się jeden raz na kwartał i to w zupełności wystarczy:)
~ewcia

Strona 1 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x