wynagrodz.komisji - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 11 lut 2009, 10:22

Mam pytanie jak liczycie wynagrodzenie komisji czy liczycie z kosztami i podatek, czy tylko sam podatek
~asiaz

Napisano: 11 lut 2009, 11:35

W programie ma zapisane wynagrodzenie komisji 25zl/godz dyżuru czy tez posiedzenia, niezależnie od pełnionej funkcji. Oczywiście z członkami podpisane umowy zlecenia i od nich księgowość odlicza tym co musi składki na FP i ZUS
~podinsp

Napisano: 26 lut 2009, 10:12

na szkoleniu organizowanym przez SPS z Krakowa mówili nam,że nie można zawierać umów z członkami komisji
~deny

Napisano: 26 lut 2009, 14:48

To oczywiste, że nie można zawierać umów z członkami komisji
~Danka

Napisano: 26 lut 2009, 15:12

ja też byłam na kilku szkoleniach, na których zwracali uwagę, że podstawą wypłaty jest lista obecności na posiedzeniu. W moim urzędzie od lat to funkcjonuje, choć koleżanka ,obok\'\' ma umowy. Jedna i druga nie ma pewności, gdzie jest dobrze.
~marzena

Napisano: 27 lut 2009, 14:14

To w końcu jak???
~podinsp

Napisano: 02 mar 2009, 14:36

Jeśli czl. komisji tak jak inny psycholog zrobi np. \"Trening asertywności\" to oczywiście musi byc umowa i wynagrodzenie. Jeśli pracuje motywując zgłoszonego na leczenie do pójścia do poradni odwykowej to wynagrodzenie musi być określone w ustawie. Jak jest w urzędzie dobra księgowość to wie, że nie maja do czego zakwalifikować umów w takim przypadku. To nie dnieta ale zasady dla ksiegowości podobne.
~Danka

Napisano: 06 mar 2009, 10:28

u mnie wynagrodzenie członków komisji pokrywane jest z § 4170 (wynagrodzenia bezosobowe). Potrącany jest tylko podatek. Nigdy nie było umów.
~lilka

Napisano: 23 kwie 2009, 10:47

u nas wynagrodzenie ustalone zostało uchwałą rady gminy w spr. uchwalenia Gminnego Programu Profilaktyku i Rozwiązywania Problemów Uzależnień i wynosi 100 zł. W tamtym roku odp. podatek i skł. zdr i KUP., teraz zgodnie ze zmianami lliczy sie ryczałt od tzw. małych zleceń (do 200 zł) czyli odliczam tylko 18% podatku bez KUP.
~Bronka

Napisano: 16 cze 2009, 10:38

A jeżeli są umowy z własnymi pracownikami to cały zus musi być odprowadzony.
~Iza

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x