pijący nie zgłaszający się na Komisje - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 sty 2009, 17:24

Witam jestem nowa w temacie zgłaszania \"pijącego\" na leczenie sądowne.Nie wiem jak to jest w praktyce gdy klient zgłoszony do komisji, wzywany kilkakrotnie - nie stawia się. To co dalej z takim kimś robić. Proszę pomóżcie.?
~MonikaAnna

Napisano: 15 sty 2009, 22:52

To na leczenie sądowe czy komisje?
jeśli nie zgłasza się na komisje, przeprowadza się wywiad. Jeśli wynika z niego, że narusza zasady funkcjonowania społecznego, albo jeśli w rodzinie są dzieci to wtedy komisja występuje do sądu z wnioskiem o zastosowanie leczenia odwykowego. Wcześniej kieruje jeszcze na badania do OLO
~paweł

Napisano: 05 maja 2009, 15:49

Zanim się wezwie tego pana to trzeba wcześniej przeprowadizć wywiad. Pracownik socjalny to robi i policja swoją drogą. Następnie wzywa się gościa, jeśli się nie wezwie dwukrotnie to trzzeba jeszcze na badanie przez biegłych wezwać. Jeśli się nie zgłosi, Komisja może skirować wniosek do Sądu.
~ja

Napisano: 21 maja 2009, 12:36

nie zapominajcie o oświadczeniu klienta że nie wyraża zgody na dobrowolne leczenie odwykowe
~rene

Napisano: 26 maja 2009, 9:18

a w jakim celu to oświadczenie? My nie wymagamy i nie stanowi to przeszkody dla sądu do rozpatrzenia sprawy.
~elka

Napisano: 26 maja 2009, 17:05

no skoro się nie zgłasza na komisję,to niby jak zdobyć oświadczenie,że nie wyraża zgody na leczenie?

prawdopodobnie delikwent nie wyrazi zgody na leczenie jak go już dowiozą w asyście policji do szpitala.....
~xyz

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x