godziny poza pensum pracowników z karty - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 22 lis 2011, 20:35

co macie wpisane w zakresy czynności do zrobienia w ramach godzin poza pensum tzn. poza 24 godz. pracy z wychowankami?
U mnie są to zebrania posiedzenia zespołów itp. czy odprowadzenie wychowanka do szkoły środowiskowej mieści się w pensum czy będzie poza pensum?
~Magda

Napisano: 22 lis 2011, 21:38

Wydaje się, że odprowadzanie wychowanka do szkoły jest pracą z dzieckiem.
Rozliczanie czasu pracy wychowawców (KN) określa KN.
Wpisywanie w zakresy czynnosci różnych dziwnych czynności jest puki co bezprawne.
~Roman

Napisano: 22 lis 2011, 21:46

U nas uczestnictwo w zebraniach z rodzicami lub kontaktowanie się z nauczycielami, wyjazdy z wychowankami będącymi pod bezpośrednia opieką do sądu, poradni, lekarzy specjalistów, uczestnictwo w zespołach, szkoleniach itp.My mamy pensum 26 godzin.
~Agni

Napisano: 22 lis 2011, 22:28

Roman- wychowawco- ucz się ortografii
~xy

Napisano: 23 lis 2011, 1:18

xy - Błąd zapewne, to pozostałość po lekturze tego wierszyka -
Kochaj miła póki czas
Puki serce bije...
Bo na pewno, każdy z nas
Dla miłość żyje...
- pozdrawiam
~Roman

Napisano: 23 lis 2011, 14:12

A jak mijacie swego wychowanka na ulicy w wolnym czasie i mu powiecie dzień dobry a on was o coś zapyta to doliczacie sobie ten czas do czasu pracy czy nie?
~ale jaja

Napisano: 23 lis 2011, 16:36

Jeśli tylko mnie spyta to nie doliczam,ale jeśli mu odpowiadam to doliczam. Dyrektorka płaci nam za to nadgodziny. Kiedyś nie chciała nam płacić ale wtedy celowo wprowadzaliśmy wychowanka w błąd. Od kiedy płaci to już ich nie okłamujemy. System niestety nie jest idealny, rodzi wiele działań korupcyjnych. Niektórzy wychowawcy celowo ustawiali się na przypuszczalnej trajektorii wychowanka by dochodziło do niby przypadkowego spotkania. Zdarzały się przypadki zmuszania podopiecznych do niby przypadkowych spotkań i zadawania pytań. Po ostatniej kontroli rzecznika praw dziecka na szczęście praktyki te ustały.
~S

Napisano: 23 lis 2011, 17:01

Ja dzwonię do placówki co godzinę i jak usłyszę w słuchawce \"dzień dobry\" to wpisuję jako rozpoczętą godzinę nadliczbową.
~etatysta

Napisano: 23 lis 2011, 18:11

masakra!!!
~kama

Napisano: 23 lis 2011, 19:10

a ja jak myślę o wychowankach, to już liczę kasę, którą mi dyrektor wypłaci za to:)
~karolek

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x