grafik w DD - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 6    [ Posty: 60 ]

Napisano: 05 wrz 2012, 23:32

aniu zazdroszczę my pracujemy w weekend po 7 godz. następnie 3 popołudnia i i 2 dni na rano szału nie ma nawet nie cieszy wolny weekend po takim maratonie
grabeczka
Praktykant
Od: 30 sie 2012, 22:25
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2012, 23:34

kamila podobno przepisy nam nie pozwalają na pracę w dzień chociaż wtedy pewnie byłoby lżej ale co zrobić głową muru nie przebijesz niestety
grabeczka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 05 wrz 2012, 23:39

przepraszam w nocy:)
grabeczka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2012, 9:38

o te przepisy to warto najlepiej dowiedziec sie w Inspekcji pracy lub spytac kogos kto dobrze zna i powie prawde o kodeksie pracy.dla mnie to dziwne ze w dzień mozecie pracowac a w nocy nie?trzeba to sprawdzić:)
~kamila

Napisano: 06 wrz 2012, 11:00

U mnie zazwyczaj kodeks ma dwa dyżury po 8 godzin i dwie nocki po 10 godzin. Weekendy jeden wolny w miesiącu. Zdarza się, że jest to po nocy w piątek jednak wtedy w poniedzuiałek przychodza na 14 lub mają jeszcze wolne. W związku z tym, że pracują powyżej 8 godzin w ciagu dnia i nia są płacone nadgodziny to jest w tygodniu jedne dodatkowy dzień wolny. Obowiązuje 3 miesięczny okres rozliczeniowy. KN weekendy wolne co dwa tygodnie w tygodniu zazwyczaj trzy lub cztery dyzury. Kodek tygodniowo ma 36 godzin 4 do dyspozycji tj.: kontakty ze szkoła, dokumentacja, zakupy odzieży itp. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 06 wrz 2012, 11:19

Marcinie czy macie układany grafik od razu na 3mce?
no wlasnie z tym wolnym po nocce przeciez pracujemy do rana a nie do 24dnia poprzedniego wiec tak naprawde jestem wiecej godz w pracy.np w sobotę lub w niedz a nie w dniu w którym ten dyzur zaczełam....
~kamila

Napisano: 06 wrz 2012, 11:24

i jeszcze jedno czy ilośc godz pracy w tyg z wychowankami jest obligatoryjnie okreslona przepisami czy zależy wyłacznie od dyr?ja mam dopisywana 1godz tyg na prowadzenie dokumentacji,kontaktów ze szkola nie moge w ogole dopisywac do swoich godz a w nastepnym tyg pracuje 48godz(3x8godz i weekend 2x12)wszystko to sa dyzury dzienne.te grafiki to naprawde nie do ogarniecia sa:)
~kamila

Napisano: 06 wrz 2012, 11:52

Grafiki układam na miesiąc. Jeżeli ktoś z wychwoawców potrzebuje jakiś dzień wolny to zgłasza to i staram się uwzględniać te spraw.
~Marcin

Napisano: 06 wrz 2012, 13:26

Ciekawa sytuacja może nastąpić w placówce jeśli zostały podpisane z jednym pracownikiem dwie umowy z takim samym zakresem obowiązków.  ZUS może wtedy zakwestionować drugą umowę jako mającą na celu obejście prawa poprzez zaniżenie należnych składek na ubezpieczenie emerytalne i rentowe. (!)
Czytając Wasze wypowiedzi odnosi się wrażenie, że pracujemy w placówkach niepublicznych, a przepisy KP są dla wielu jej szefów abstrakcją. Regulamin pracy uzgodniony z przedstawicielami załogi i ogłoszony przez Dyra winien określac czas pracy, system pracy, okresy rozliczeniowe i inne kwestie związane z organizacją pracy placówki. Publiczna placówka to nic innego jak samorządowy zakład pracy.
~Roman

Napisano: 06 wrz 2012, 20:45

Marcin czyli ty układasz grafiki w pracy? u nas zawsze jest z tym problem ale mamy stały grafik na 10 miesięcy zmienia się tylko na święta ferie itp.
grabeczka
Praktykant
Zajmuję się:

Strona 2 z 6    [ Posty: 60 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem