Generalnie znikają wszystkie dodatki z KN mogą zostać te z KP - nocki i staż. Jak placówka jest bogata to może podnieść wynagrodzenia pod warunkiem zachowania zasad - tj. zgoda organu prowadzącego i dyscyplina finansów publicznych.
Gościu czy ja napisałem, że u Belii bajzel? Odniosłem się do tego co napisała dalej. Okazuje się, że można zrobić co się tylko chce. Jeden dyrektor tak a inny inaczej. Bella potwierdza, że moje informacje o obniżaniu pensji są prawdopodobne i się potwierdzają.
Dodatki z Kn oczywiście są zabrane, nie było możliwości prawnej, aby pozostały. Natomiast do podstawy która jest na takim samym poziomie dyrektor dodał stałą premię ( u nas funkcjonuje tzw. premia regulaminowa dla każdego pracownika, chyba,że ktoś zawali ), plus stażowe plus noce= wypłata w tej samej wysokości.Stanowisko dyrektora od początku było jasne-zrobi wszystko, aby starzy pracownicy z kn byli jak najmniej stratni.Dyrektor sam był na karcie i zaczynał \"karierę\" od bycia wychowawcą, więc myślę, ze to tez miało znaczenie.
Witam,
tak od rana powiem Wam, że jak dyrektor był \"na Karcie\" i rozpoczynał swoją ściezkę zawodową jako wychowawca to wcale mu nie jest łatwiej (ale faktycznie nikt nie mówił, że ma być łatwo i wszyscy będą go uwielbiać )
Musi pogodzić \"ogien z wodą\" i znaleźć \"złoty środek\" w ramach obowiązujących przepisów, w sytuacji gdy przepisy i ew. budżet 2014 moga tej rozterki nie ułatwiać.
Pozdrawiam.
nikt nie pisał, ze takiemu dyrektorowi jest łatwiej, ale jak ma dobrą wolę, to może czasem sobie przypomni jak to było, gdy nie był dyrektorem
Nie zazdroszczę dyrektorom: odpowiedzialność ogromna, ciągłe pretensje (często uzasadnione, ale ze względu na brak kasy nie do przeskoczenia),a wynagrodzenia nie powalają.