informacja o zmianie warunków pracy 2 styczeń - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 4 z 11    [ Posty: 105 ]

Napisano: 03 paź 2013, 19:43

Bella zostają dodatki???motywacyjny i trudnościowy???Przecież one tylko na kn są.Co Ty opowiadasz..u nas o 1000zł mniej..
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2013, 21:32

Generalnie znikają wszystkie dodatki z KN mogą zostać te z KP - nocki i staż. Jak placówka jest bogata to może podnieść wynagrodzenia pod warunkiem zachowania zasad - tj. zgoda organu prowadzącego i dyscyplina finansów publicznych.
~Marcin

Napisano: 03 paź 2013, 23:21

U Beli bajzel ?
Przecież nic ni stracili - nawet dodatków, co Ty Marcin gadasz chłopie?
U Beli to jest ameryka własnie
~Gościu

Napisano: 03 paź 2013, 23:27

Gościu czy ja napisałem, że u Belii bajzel? Odniosłem się do tego co napisała dalej. Okazuje się, że można zrobić co się tylko chce. Jeden dyrektor tak a inny inaczej. Bella potwierdza, że moje informacje o obniżaniu pensji są prawdopodobne i się potwierdzają.
~Marcin

Napisano: 04 paź 2013, 10:05

Dodatki z Kn oczywiście są zabrane, nie było możliwości prawnej, aby pozostały. Natomiast do podstawy która jest na takim samym poziomie dyrektor dodał stałą premię ( u nas funkcjonuje tzw. premia regulaminowa dla każdego pracownika, chyba,że ktoś zawali ), plus stażowe plus noce= wypłata w tej samej wysokości.Stanowisko dyrektora od początku było jasne-zrobi wszystko, aby starzy pracownicy z kn byli jak najmniej stratni.Dyrektor sam był na karcie i zaczynał \"karierę\" od bycia wychowawcą, więc myślę, ze to tez miało znaczenie.
~bella

Napisano: 04 paź 2013, 13:30

Witam,
tak od rana powiem Wam, że jak dyrektor był \"na Karcie\" i rozpoczynał swoją ściezkę zawodową jako wychowawca to wcale mu nie jest łatwiej ;) (ale faktycznie nikt nie mówił, że ma być łatwo i wszyscy będą go uwielbiać ;) )
Musi pogodzić \"ogien z wodą\" i znaleźć \"złoty środek\" w ramach obowiązujących przepisów, w sytuacji gdy przepisy i ew. budżet 2014 moga tej rozterki nie ułatwiać.
Pozdrawiam.
~Wojtek

Napisano: 04 paź 2013, 16:59

nikt nie pisał, ze takiemu dyrektorowi jest łatwiej, ale jak ma dobrą wolę, to może czasem sobie przypomni jak to było, gdy nie był dyrektorem :)
Nie zazdroszczę dyrektorom: odpowiedzialność ogromna, ciągłe pretensje (często uzasadnione, ale ze względu na brak kasy nie do przeskoczenia),a wynagrodzenia nie powalają.
~bella

Napisano: 04 paź 2013, 17:26

Bello,
jesteś mistrzem empatii ha ha
Dzięki :)
Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 04 paź 2013, 18:57

Bujaj się ćwoku.
~do znpe

Napisano: 04 paź 2013, 20:08

Bella to w którym powiecie jest tak dobrze? no i szacun dla DYREKTORA