isty wypłat dodatku mieszk. i energ. a RODO - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 06 cze 2018, 10:29

wniskodawca podaje w deklaracji takie dane ( tzn tak jest u mnie ) wprowadzam do programu dlatego tez te dane wyskakuja mi w zestawieniu dla zarzadcy.
Dlatego mam takie rozwiazanie iz mam stowrzona klauzure informująca dla każdego wniskodawcy iz jego dane beda przetwarzane. Na szczęście wszyscy podpisuja :)
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Napisano: 06 cze 2018, 11:14

hmm, ja nie pracuje na programie, gdyż nie posiadam :lol:
AniaDodatki
Stażysta
Od: 15 gru 2016, 9:21
Zajmuję się: DM/DE/CEIDG/ALKO

Napisano: 06 cze 2018, 11:19

AniaDodatki pisze:hmm, ja nie pracuje na programie, gdyż nie posiadam
A to inna para kaloszy :D . Ale robisz recznie, wiec sama możesz wpisać co chcesz w te listy.
AniaDodatki pisze:Do księgowości jak wasze listy wyglądają? U mnie było imię i nazwisko, adres, data i nr decyzji, kwota do wypłaty, a na końcu listy wszystko było zsumowane. A teraz ma być tylko data i numer decyzji, kwota do wypłaty i suma.
Kto tak powiedział?
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 06 cze 2018, 11:34

Skarbnik mojej gminy. A było, bo zawsze było, robiłam jak poprzedniczka.

Na wnioskach o DE też miałam nr PESEL, mam go usunąć. Bo ustawa nie mowi, że ten PESEL mamy zbierać. Ja to się boję petentów o cokolwiek pytać... W pracy nic nie robie, poza pisaniem klauzul, formularzy opisu przetwarzania danych, ewidencji udostępniania danych... Dajcie spokój.
AniaDodatki
Stażysta
Od: 15 gru 2016, 9:21
Zajmuję się: DM/DE/CEIDG/ALKO

Napisano: 06 cze 2018, 12:10

AniaDodatki pisze:formularzy opisu przetwarzania danych, ewidencji udostępniania danych...
:o :shock: o czym Ty mówisz? Jesli masz na mysli rejestr to sa od tego prawnicy, ABI itd. A zgody na przetwarzanie danych nie musimy brać. Chyba za bardzo Twoi przełozeni przejeli się tym RODO ;)
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 06 cze 2018, 12:24

Maxima pisze:Chyba za bardzo Twoi przełozeni przejeli się tym RODO ;)
Też tak myślę. Za bardzo wczuli się w rolę, albo mają za mało do roboty i zajmują się "pierdołami". ;) Z drugiej strony RODO zaatakowało nas wszystkich zewsząd, z każdego zakamarka wyłaziło jak karaluchy. ;) Można było przez to odnieść mylne wrażenie, że RODO to coś absolutnie ważnego, niesamowitego, kluczowego, taki miecz Damoklesa.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 06 cze 2018, 13:24

Niestety przykaz przełożonych jest najważniejszy i trzeba sie dostosować :)
RODO jednak bardzo na nich wpłynęło, a na nas spłynęła ta papierologia.
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x