Izolatka w DPS

Wybrane tematy:
odpłatność za DPS - żyjące dzieci i wnuki Odpłatność za DPS sposób nalicznia świadczenie ratownicze- mieszkaniec DPS Ustalenie odpłatności DPS - stare zasady Decyzja OPS mam płacić a z czego mam żyć Wywiady alimentacyjne u dzieci
~x

Re: Izolatka w DPS

Post autor: ~x »

Do Mania - czy możesz wskazać gdzie jest napisanie, że rozporządzenie nakłada na dpsy dla niepełnosprawnych intelektualnie obowiązek posiadania izolatki z monitoringiem? z góry dziekuję
~Pisanka

Post autor: ~Pisanka »

Jeżeli chodzi o rozporządzenie jest tam napisane, że monitoring od 1 stycznia 2014 roku. Paragraf 19 - Paragraf 8 ustęp od 2-6 wchodzą w życie od 1 stycznia 2014 r.
~wera

Post autor: ~wera »

A co z paragrafem 7 ust 2? W przypadku braku możliwości umieszczenia osoby z zaburzeniami psychicznymi w pomieszczeniu jednoosobowym
przymus bezpośredni w formie unieruchomienia jest stosowany w sposób umożliwiający oddzielenie tej osoby od innych
osób przebywających w tym samym pomieszczeniu oraz zapewniający poszanowanie jej godności i intymności,
w szczególności przez wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych bez obecności innych osób
~Gina

Post autor: ~Gina »

Stawiamy parawany
~Bomba

Post autor: ~Bomba »

jak to w końcu jest z tymi izolatkami mają być w dps-ach, czy nie?

są przeciez inne środki przymusu bezposredniego. wg mnie wydzielone już izoltaki należy dodatkwo wyposażyć w monitoring, tyle.
~Mania

Post autor: ~Mania »

i co z izolatkami w dpsach, macie?Rok sie zaczął, ktoś wpadnie na pomysł, że pora skontrolowac ...
ODPOWIEDZ