...pogarda, nakładanie zadań,marne zarobki, obwinianie itd,itd..pisze ktoś inny.refresh pisze:Szacunek może i się należy ale czy jest realizowany?
Niestety na takie święta pracujemy przez rok niewiele robiąc by z podniesioną głową bronić zawodu i
Czyli jest fatalnie jednym słowem,bo tak wnioskować należy. Dla " pocieszenia" powiem, ( ale wy także to wiecie),że takie refleksje towarzyszą także innym zawodom, mniej lub bardziej ale dotyczą. Powód jest prosty. "Wypłukaniu", generalnie uległy wartości, postawy, priorytety, autorytety, etyka pracy itd. Nie ma co mędrkować. Sytuacja nie jest beznadziejna jednak.Tak uważam.
więc z refleksją przy porannej kawie...
Refresh? wiesz co powinien zrobić pilot kiedy samolot niebezpiecznie schodzi w dół i słyszy sygnał " pull up" "pull up..." :o :?:
wiesz, wiesz. Zwiększa moc silników i ciągnie do maksimum w górę.
Jesteś związkowcem, ja kierownikiem, więc nasza rola by zadbać o lepszą kondycję, status tych ludzi- pracowników pomocy społecznej. Nie ma się co oglądać na " górę".
Piszesz, nie wiele robimy. Ja przyjęłam' samolot z pasażerami " w nie najlepszym stanie, jak jest dzisiaj? ... wiem, że warto i można. Każdy niech podejmuje konkretne działania u siebie na początek,na tyle co może i niech "walczy" autentycznie ..po prostu . I zmieńcie myślenie o sobie na bardziej pozytywne. Zbudować szacunek dla samego siebie w swojej głowie..rzecz trudna ale najważniejsza.