Jak obchodzicie dzień pracownika socjalnego? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 5 z 8    [ Posty: 75 ]

Napisano: 12 lis 2015, 13:10

W dniu 20 listopada ubierzemy się na „czarno”, w celu zwrócenia uwagi wszystkich władz na nasze niskie płace, złe warunki pracy, zbyt duże obciążenie pracowników realizowanymi zadaniami - informują organizatorzy ogólnopolskiej akcji 20.11 dzień CZARNEJ PODKOSZULKI

Źródło:

https://www.facebook.com/events/938340882903732/
https://ops.pl/2015/11/ogolnopolski-prot ... ocjalnego/
angoc

Napisano: 12 lis 2015, 15:56

Obawiam się, że nikt na to nie zwróci uwagi.
bbb

Napisano: 12 lis 2015, 18:31

Czy ktoś dostrzeże ten protest?

Jeśli w wielu gminach, miastach zostaną zorganizowane lokalne akcje protestacyjne, to protest ten będzie miał wymiar ogólnopolski. W lokalnych, regionalnych i zapewne krajowych serwisach informacyjnych pojawią się wiadomości o tej ogólnopolskiej akcji, z nagłówkami typu: Świętowali oraz protestowali – tak obchodzono Dzień Pracownika Socjalnego w … albo takie: 20 listopada ubrali się na „czarno”, by w ten sposób zwrócić uwagę na niskie płace, złe warunki pracy oraz nadmierne obciążenie realizowanymi zadaniami…. albo takie: W ogólnopolskiej akcji protestacyjnej Dzień Czarnej Podkoszulki wzięli udział pracownicy socjalni z terenu całej Polski…

Są już trzy ogólnopolskie postulaty, dotyczą one kwestii:

Niskie płace
Złe warunki pracy
Nadmiar zadań do realizacji
angoc

Napisano: 12 lis 2015, 19:48

Z okazji Dnia Pracownika Socjalnego...

https://mgopslewin.naszops.pl/wydarzenia
angoc

Napisano: 12 lis 2015, 21:14

jutro jedziemy do teatru do Wawy :D
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 12 lis 2015, 21:17

Ta intelektualna uczta w teatrze organizowana jest z okazji Dnia Pracownika Socjalnego? Co będzie waszą intelektualną strawą?
angoc

Napisano: 12 lis 2015, 21:26

Kontestuję Dzień Pracownika Socjalnego.
Nie mogę znieść uroczystego tonu i patosu tego jednego dnia tak daleko odbiegającego od pozostałych 364.
Nie chcę po raz kolejny przybierać maski i tłumić odruchu wymiotnego wysłuchując wielkich słów o mojej ciężkiej i odpowiedzialnej pracy.
Żałuję, że nie mam tyle odwagi, żeby podpisać się imieniem, nazwiskiem i adresem ośrodka.
jaaj

Napisano: 12 lis 2015, 21:37

Życzenia od szef, reszta władzy nie wie co to za dzień. Nie ma przyjęć, przemówień.
Gość

Napisano: 13 lis 2015, 10:31

Zapowiada się, że stracimy trzynastki, dodatek za wysługę lat i nagrody jubileuszowe. Ma to dotyczyć pracowników budżetówki. Nie wiem, czy teraz jest u was źle ale zapowiada się, że może być gorzej. A nasze święto? To tylko wymiar symboliczny. I tak naszej pracy się nie docenia.
Gość

Napisano: 13 lis 2015, 11:05

Wychowawczyni z placówki opiekuńczo wychowawczej. Studia magisterskie, ok 5 lat pracy, chyba jakaś podyplomówka...... 1500 zł netto......
Faktycznie ma co świętować, ... jak po wojnie ; rodzinę wybili, a ona przeżyła. Radość przez lzy

1500 netto, jakieś 2-3 stowy więcej niż pracownik zamiatajacy liście w parku, bez stażu i szkoły........

Tak, życzenia. Dziękujemy wam że zdecydowaliście się kontynuować ten uwlaczajacy los. Jesteście godni podziwu. Nikt z nas (wladzy) nie potrafiłby tak
mmariusz

Strona 5 z 8    [ Posty: 75 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x