KLIENCI OPS - HYdE PaRK

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 9:05

Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 03 wrz 2014, 20:19

np dzibar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a masz babo

Napisano: 04 wrz 2014, 12:50

Tak, to prawda jestem klientem ops!
Pytanie dlaczego i czyja to wina?
Wyrokiem Sądu RP uznano, że zostałam niezgodnie z prawem zwolniona z pracy, zasadzono odszkodowanie i zaczęło się: nękanie, ostracyzm, szczucie, wykluczenie społeczne, stallking - mobbing, zagrożenie życia ( mojego i mojej rodziny) łącznie z uszkodzeniem ciała, zastraszanie, utrata mieszkania, bezdomność.
Mam prawo do tytułu specjalisty pracy socjalnej w zawodzie pracownika socjalnego, dlaczego jestem klientem pomocy społecznej? Dobre pytanie
bo mój ostatni zakład pracy (ops Gliwice nie poczuwa sie do odpowiedzialności aby wypłacić mi odszkodowanie ( zlożyl apelacje i sad uznal, że po 18 latach pracy pracodawca ma prawo dobierac sobie ludzi, poza tym Sąd II instancji stwierdzil, że nie mam juz żadnego prawa odwołania od wyroku co okazalo się nieprawdą bo sprawę przyjęła Prokuratura Generalna tylko ze wzgledu na stan mojego zdrowia - PTSD - troche to teraz trwa ponieważ brak mi fachowej pomocy i sama muszę kompletować dokumenty, a moja sytuacja nie jest obecnie najłatwiejsza - jednak kondycję mam coraz lepszą wiec myślę, ze bedzie doprowadzona do końca).
Sprawa jest w toku od 2009r i jest na etapie przygotowań do skierowania na kasację do Sadzie Najwyższym.Dokłdnie rok temu Prokuratura Generalna skierowala do ops. Gliwice pismo aby sprawdzono moją sytuację,. Przyjęłam pracownika socjalnego, kólko się zamknęło. Pracownik socjalny tak bał sie pracodawcy, że jedyne co zrobil to upokorzyl mnie dajac skierowanie po paczkę zywnosciową, a sprawę mieszkania socjalnego do dzisiaj jest nierozwiazana, malo tego ze względu na trudna sytuacje mieszkaniowa zmuszona zostalam do zmiany miejsca zamieszkania - moja rodzina rozbita ( nie w sensie rozwodu tylko walki o byt)
Klienci pomocy spolecznej sa różni - ja zamierzam do końca doprowadzić sprawę niezgodnego z prawem zwolnienia z pracy i mobbing w ops. Gliwice. I zrobię to chocby to była ostatnia rzecz w moim życiu.
Nie może bowiem być tak aby instytucja, która ma pomagać doprowadzala do rozstroju zdrowia człowieka, który 18 najlepszych lat swojego zycia - najbardziej twórczych i efektywnych w dobie transformacji spolecznej bezkarnie pastwiła się nade mną. Nie dosc, że mnie zwolniono bezprawnie to jeszcze wykluczono społecznie stwarzając atmosferę plotek, pomówień itp. insynuacji. Tego typu rzeczy musza byc załatwione przez Prokurature Generalna i są. Mam dostarczyć kolejne pismo i dokumenty i to zrobię. Tak wiec ten się śmieje kto się smieje ostatni, a wg mnie ta sytuacja jest po prostu żenujaca i w ogóle nie powinna mieć miejsca w pomocy spolecznej. To jest wstyd dla wszystkich pracowników socjalnych w Polsce i dlatego jestem piętnowana.
Ja się nie wstydzę swojej sytuacji, jestem uboga - ale coraz zdrowsza, mam rodzinę - czego mi wiecej trzeba? Mam rente jeszcze przez rok.
Powoli bo powoli ale jestem w trakcie pisania ksiazki o mobbingu i dwóch projektów tj CIS i cyzelowanie obywatelskiej ustawy o zawodzie pracownika socjalnego.
Tak więc - a masz....- to, ze nie jestem zdolna częściowo do wykonywania zawodu pracownika socjalnego to nie dowód, że, jestem bezrobotna:)
Mam w miarę dobre samopoczucie ( jak na obecna sytuacje ) czego wiecej mi potrzeba? Czas leczy rany, a ja może i uboższa materialnie ale jakże doświadczona i bogata duchowo.
Innymi slowy mam nadzieje, ze moje wyjaśnienie dalo tobie do myślenia na jakim etapie ty jestes skoro tak łatwo i cynicznie potrafisz drwić z klientow ops i ich personalnie pietnować.
Mnie to nie boli bo ja rozumiem empatycznie ciebie, ale myślę, że masz poważny problem moralny = może nawet sumienie ciebie gryzie.
Moze to zabrzmi masochistycznie, ale juz dawno nie czułam sie tak lekko jak teraz kiedy wszystko przede mną i zależy tylko ode mnie:)
Pozdrawiam.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2014, 12:05

https://biznes.onet.pl/boze-chron-mnie-o ... news-detal
Fakt, znam to z autopsji
"Tagi: Polacy, praca, emigracja
„Boże chroń mnie od Polaków. Z resztą poradzę sobie sam”
wczoraj, 12:00 Onet

Justyna Sobolak Onet

Ponoć na emigracji najgorzej trafić na Polaka. Nie dość, że nie pomoże, to poważnie zaszkodzi. A już Polak na stanowisku kierowniczym może zniszczyć życie. Z emigracji docierają o nas niepokojące wieści. I to od rodaków.
fot. Shutterstock

Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że pod koniec 2012 roku poza granicami Polski przebywało 2,13 mln mieszkańców. To o 130 tys. więcej niż w 2010 roku i 70 tys. więcej niż w 2011 roku. Danych za 2013 rok jeszcze nie ma, ale, zdaniem demografów i ekonomistów, liczba osób, które zdecydowały się opuścić kraj w celach zarobkowych może zbliżać się do rekordowej, zanotowanej w 2007 roku. Wtedy, jak podawał GUS, za granicą przebywało 2,27 mln Polaków.

W poszukiwaniu lepszego jutra wyjeżdżamy od lat. Dajemy się poznać od tej dobrej strony, jako solidni i chętni do pracy, ale sąsiednie kraje wytykają nam też nasze słabości. Ponoć nie wylewamy za kołnierz, mamy lepkie ręce, jesteśmy podejrzliwi, skąpi i zamknięci w sobie. Krążące o nas negatywne opinie można wytłumaczyć niechlubnymi incydentami i zrzucić na karb różnic kulturowych. Gorzej jednak, że nieprzychylnie o Polakach wypowiadają się także rodacy. Ponoć na emigracji najgorzej trafić na Polaka. Nie dość, że nie pomoże, to poważnie zaszkodzi. A już Polak na stanowisku kierowniczym może zniszczyć życie.

... pojechali do Londynu do kolegi z liceum. Ten przebywał na emigracji od kilku lat. Umówili się, że do czasu znalezienia zatrudnienia i zaklimatyzowania się w nowym miejscu, będą mogli u niego pomieszkiwać. Za czynsz nie musieli płacić do czasu, aż zaczną zarabiać. Poszukiwanie pracy zaczęli niemal od zaraz i na efekty nie trzeba było długo czekać. Znaleźli zatrudnienie w firmie budowlanej. Pech chciał, że ich zarobki znacznie przewyższały zarobki kolegi. – Wszystko się zaczęło, kiedy dowiedział się, jaką mamy stawkę godzinową. Zaraz obliczył, ile wyciągniemy na miesiąc i wpadł w furię. Kazał nam wyskakiwać z pieniędzy i zapłacić za pobyt w jego mieszkaniu, choć pomieszkiwaliśmy tam nieco ponad tydzień. Zażyczył sobie taką kwotę, że musieliśmy dzwonić do rodziców i prosić o pożyczkę, bo nawet tygodniówki nie zdążyliśmy jeszcze zarobić. Kazał nam się pakować i wyprowadzać – opowiada Daniel. – Mało tego, na drugi dzień udał się do naszego pracodawcy i powiedział mu, żeby zrezygnował ze współpracy z nami, bo jesteśmy nieodpowiedzialni, nadużywamy alkohol i kradniemy. Udało nam się jakoś przekonać pracodawcę, żeby dał nam szansę. Straciliśmy kasę, nerwy, a przede wszystkim kolegę. Emigracja wyciąga z ludzi to, co najgorsze – twierdzi Jacek."

"~szczesliwy : Na sto procent trafiony reportaz mieszkam za granica 6 lat polak nigdy nie pomoze lecz zaszkodzi chodzi do szefa i opowiada jak to on pieknie pracuje a inny robi zle tak samo z mieszkanoem jak sobie zalatwiles na lewo od ruska czy ciapka nie chwal sie polakowi bo cie zakapuje do spuldzielni.... rozwiń całość
wczoraj 21:06 | ocena: 87% | odpowiedzi: 16
odpowiedz oceń: -1 +1
~Normalna do ~Joe: nie myl kraju z Polakami, bo to nijak nie jest uprawnione, wrzucanie wszystkich do jednego wora. Niektórzy Polacy zarówno w kraju jak i poza jej granicami dają się poznać z najgorszej strony a poza granicami widać to z całą mocą. Wyjechało niestety więcej niechętnych normalności jak i ...
: ludzie, w jakim Wy towarzystwie przebywacie? ja mieszkam za granicą ponad 8 m-cy w roku, jak już spotkam Polkę/Polaka, jest super - można godzinami gadać o ciekawych sprawach bez bariery językowej (bez różnicy na poziom języka obcego bariera językowa zawsze istnieje przy głębszych rozmowach). ... rozwiń całość
itd."
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2014, 19:12

bajanie biednej bajarki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a masz babo

Napisano: 07 wrz 2014, 10:51

Ani ja biedna, ani bajarka - być ubogim w duchu to łaska pańska, która jest dana tylko w czepku urodzonym:)
Ale zbyt płytka percepcja utrudnia zrozumienie sensu takich subtelności
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2014, 19:59

a pańska łaska na pstrym koniu jeździ - a czepek co ci bajarko rozum wycisnął
i ostatecznie uwierz w złudę a ona twą prawda się stanie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a masz babo

Napisano: 08 wrz 2014, 8:16

Z czepkiem się rodzisz albo nie :) Tak jak z inteligencją wrodzona ( geny) bo z nabyta trzeba by zajrzeć do Księgi Rodzaju - wówczas wiedziałbyś(aś), że( często mówione hasło bierze swój początek z Biblii - Ksiegą Rodzajów (lub Wyjścia) - w zależności jaka Biblie czytasz ) rzecz dotyczy inteligencji Jakuba którego chciał oszukać jego teśc Ezaw , który okradł go z dziedzictwa rozdając łaciate bydlo synom, a Pan obdarzył Jakuba takim rozumem, że pomimo kradzieży bydla przez teścia zdobył obiecane jemu stada i opuścil go (teścia) jako bardzo bogaty człowiek
( w zamian za zaplatę za 20 lat pracy - jak to było w kontrakcie )

To jest wiara - indywidualna sprawa każdego człowieka - nie ma w tym bajania tylko pokora wobec Boga.
Osobiście wolę być pokorna wobec Boga i dobrowolnie pozwalać na upokorzenia przez takich jak ty - ignorantów - ( pokazujac i wytykając jednocześnie w jaki konkretnie sposób dochodzi do łamania i naruszenia prawa i stosowanie prawa niezgodnia z prawem w Polsce, nie mówiac juz o unijnym.
Nie wiem z czego się śmiejesz, ale wg mnie nie masz powodu do śmiechu, chyba że to jest śmiech przez łzy
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2014, 19:52

no ty to się bez czepka urodziłaś co widać słychać i czuć - wszak myłaś się ino w sobotę (jak sama napisałaś)
a tak po prawdzie jestem chyba ostatnia osoba która jeszcze (ale już po raz ostatni) coś ci wkleja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

https://radioszczecin.pl/6,115669,po-wyp ... z-wyborczy :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
a masz babo

Napisano: 09 wrz 2014, 12:07

Fakty przeczą twoim informacjom
https://wyborcza.pl/1,75248,16608803,Wyb ... O_3_0.html
Re: Lepper

Postautor: dzibar » 09 wrz 2014, 9:12
A masz......https://www.youtube.com/atch?v=LB7sI8CG-5M
Dedykuję tobie tą piosenkę, wsłuchaj się w jej treść, popatrz na zachowania widowni i sędziów, zwróć uwagę na bojowe zachowanie Susan Boyle, która jest bardzo zdeterminowana............to typowy klient pomocy społecznej ( nieodkryty do 47 roku życia TALENT, któremu dano szansę nie przez pomoc społeczną, ale nie w rozumieniu potocznym tylko mniej piętnującej lecz wymagającej odwagi i umiejętności pokonania stresu - formie jaką jest instytucja MAM TALENT.

Ty mnie obrażasz bo brakuje tobie argumentów i jesteś ignorantem jak to widać, nie potrafisz zrozumieć przekazu wiec złościsz się na mnie, że robię swoje, a ty tego nie rozumiesz.
Wytykasz mi niedostatki, które nic nie maja wspólnego z tym postem bo jak widać i bez matury można być, a twoja opinia dotycząca kwestii nienawiści to bardziej dotyczy ciebie niż odpowiada prawdzie o mnie.
To, że ja drążę tematy, które powinna wyjaśnić wnikliwie i rzetelnie Prokuratura Generalna ( przynajmniej w kwestii sprawdzenia zarzutów, które postawil Andrzej Lepper - to fakt - i nie ma w tym nienawiści tylko prawo)
Innymi słowy nie wmawiaj mi tego czego we mnie nie ma i nie będzie bo za dużo się modle aby dopuścić do siebie takiego uczucia. Jak masz niedociągnięcia w wiedzy to zamiast zazdrościć skup się na nauce i uczciwie zapracuj na swoją wiedzę wykorzystując czas pożytecznie, a nie po to aby dołożyc komuś.
Mylisz pojęcia i sadzisz wg siebie; widzę, ze masz problemy nie tylko ze zrozumieniem przekazu, ale również z empatia ( nie mówiąc juz o tym co napisano w mojej legitymacji (nr 78 - można sprawdzić Konstancin-Jeziorna 26.06.1995r) - Pan(i).....................zostal(a) wyróżnion(a)
odznaką CHĘTNYCH DŁONI za przykładną działalnośc opiekuńczą nad osobami niesprawnymi i potrzebującymi pomocy, motywowaną bezinteresownymi wartościami etycznymi.
Kwiatek BRATEK oznacza braterstwo ludzi dobrej woli a dlonie symbolizują wartosci służby socjalnej."

Na pierwszej stronie tej Legitymacji są napisane słowa Heleny Radlińskiej " Służba socjalna przekształca środowisko silami człowieka w imię wzorców, w imię ideału"

Moim ideałem jest niedościgniony Jezus Chrystus, który umarł skazany bez winy - za grzechy tego świata.
Jak więc widzisz stoję realnie na ziemi wybrałam i kontynuuję wiarę moich rodziców, którzy w niej mnie wychowali i rzucona na glęboka wode - dzieki tej wierze - przetrwałam, wracam do zdrowia i przekształcam świat bo wg mojej wiary ten kto nie wykorzystuje swoich talentów - grzeszy.
Robię wszystko zgodnie z własnym sumieniem i przynosi mi to wymierne efekty bez stawania na głowie. Po prostu robię swoje.

Gdyby Andrzejowi Lepperowi dano szansę to mielibyśmy dzisiaj geniusza politycznego, który umialby zadbać o Polske i Polaków bo mial intuicję polityczna i odwagę, a także inteligencję - innymi słowy charyzmę, której nie jednemu wykształconemu brak.
Bo jak to powiedział Les Giblin "Wiedza sama w sobie nie ma żadnej wartości, ważną czyni ją jej stosowanie.............."
Są sprawy które w Polsce trzeba uporzadkować; kradzieże musza być osądzone, a pieniadze odzyskane, wtedy nasze długi sie zmniejsza, a i atmosfera sie oczyści.
Mam nadzieję, że fakty, które przedstawiłam ( potwierdzone komisyjnie na podstawi mojej wiedzy i zachowania oraz kompetencji potwierdzonych ) - świadczą dobitnie o tym, ze moja opinia jest wiarygodna.
Ciesze się że skończyłeś (aś) z cynizmem i obrażaniem bo juz czas najwyższy

Jak więc widzisz Fakty mówią za siebie, a Polacy nie gęsi............"efekt Tuska" nie zadziałał bo skutki są widoczne i teraz waż ne sa kompetencje i chętne ręce do pracy, wykorzystanie talentów, a nie prestiż.

Dzidka
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x