kolonie letnie - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 3 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 10 lip 2009, 21:09

Na pewno nie wybierajcie firmy COGITO.Mam złe doświadczenia z kolonii mojego syna, ma on 8 lat i to była jego pierwsza kolonia i niestety zakończyła się urazem psychicznym mojego syna do słowa kolonia, nie wiem na jakiej podstawie dobiera się wychowawców ale na pewno zatrudnia ich organizator. Czego można się spodziewać od wychowawców, jeżeli ich pracodawca-organizator powinien co najmniej zgłosić się na kurs dobrego wychowania. Przeraziło mnie jak syn mi powiedział, że wychowawca nie pozwolił mu kupić sobie wody, gdzie temperatura podczas pobytu była ok 30 stopni, nagorsze było to, że syn bał się o cokolwiek poprosić, bo przy każdej prosbie Pani okazywałą swoje niezadowolenie, a nawet złość. Dlaczego takie małe dzieci muszą doświadczać humorzastość wychowawców. Kolonia reklamowała sie jako kolonia aklimatyzacyjna dla maluchów, moim zdaniem to był kolonia skutecznie wybijająca dzieciom z głowy myśli o jakiejkolwiek koloni, świadczą o tym liczne powroty do domu przed terminem ukończenia kolonii. Z tej koloni szybciej wyjechało ok 50% dzieci. O czym to świadczy, na pewno o tym, że COGITO organizuje beznadziejne kolonie.
~bulbul

Napisano: 16 lip 2009, 20:18

niestety, ja również nie jestem do końca zadowolona z kolonii organizowanej pod szyldem ,,profilaktyczna\'\'. Z opowiadań dzieci wynika, że doświadczyli wielu nieprzyjemnych sytuacji, młodzi wychowawcy sprawili wrażenie obrażonych, kiedy zasygnalizowano im problem. Mnie samą, podczas odbioru dzieciaków z dworca uderzył brak kultury młodych wychowawczyń, które nie powiedziały ani dzień dobry, ani do widzenia, a to chyba elementarne zasady obycia?
~nina

Strona 3 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x