ja organizuje kolonie letnie ze srodkow gminnej komisji i zawsze oglaszam konkurs, jestem pokontroli i niestety kontrola wzmaga oglaszania konkursu niezaleznie od tego ile te kolonie kosztuja
i do kogo je kierujesz? Do urzędu wpływa wiele ofert na kolonie więc bez zapytania o warunki cenowe itp., wiadomo, kto jest najkorzystniejszy. My wybieramy najatrakcyjniejszą na posiedzeniu gminnej komisji (wspólnie o tym decydujemy) i zawieramu umowę z organizatorem. Podobno tak można, o ile organizator nie podmiotem wymienionym w ustawie o działaności pożytku publicznego i wolontariacie).
oj, procedure robie dla swietego spokoju. wysylam do dwoch ktorzy mi najlepiej pasuja i jakis innych dwoch. to zalezy jakie macie w urzedzie procedury odnosnie zamowien ponizej 14000 euro.
Jezeli wartość zamówienia nie przekroczy 14ooo euro to mozesz brać (weż pod uwagę, że ten przlicznik euro na zlotowki nie jest taki jak w kantorze tylko scisle okreslony). Dużo także zależy jak macie to uregulowane w Urzedzie jak juz wczesniej wspomnialem.
w urzędzie mamy regulamin wydatkowania środków, ale wydatki wynikające z realizacji Gminnego Programu Profilaktyki i R.P.A są z niego wyłączone więc obowiązują mnie przepisy ogólne.