Kasia bez kolokwializmu, ja nie znam wszystkich nauczycieli, a z tych ktorych znam to potrafię oddzielić tych z pasja od tych, ktorzy pracuja tylko dla pieniędzy
a swoja droga ciekawe czy wszyscy są tak rygorystycznie rozliczani ze zbiorek ( i wymaganych zaświadczen) czy też w niektorych przypadkach sa równi i równiejsi np. te wszystkie zbiorki na cele dobroczynne itp zależą od dobrej woli czy też są rygorystycznie sprawdzane przez ten Wydział, który jest do tego powołany?
nie miał wielebny odpowiedniego pozwolenia na zbiórkę, więc sąd zgodnie z prawem go ukarał. nie warto więc siać wątpliwości wobec oczywistości.
żyjemy w końcu w państwie prawa, choć ze sprawiedliwością to państwo jest trochę na bakier... ale na to i pis nie pomoże, a raczej zaszkodzi;) nawiasem mówiąc, gdyby pis rządził, do takiego wyroku by nie doszło, bo jareczek z kumplami ukręciliby łeb sprawie, ścigając i karząc kilku celebrytów, lekarzy, biznesmenów dla przykładu i odwrócenia uwagi.
a co to jest państwo polskie? czy państwo polskie to jest władza PO-PSL, nie państwo polskie to wszyscy Polacy, a ojciec Rydzyk
ma poważne zastrzeżenia, które ja osobiście podzielam i miałam możliwość na ostatniej Konferencji Pracowników Socjalnych się przekonać o tym jak prawdziwe są słowa ojca Rydzyka.
Jestem za ale boje się podpisać petycji bo ja sprawdzą to wyleją mnie z pracy - takie jest sedno.
Dobrze, że są ludzie, którzy sie nie boja i ktorzy wiedzą co trzeba robić.
Cieszmy sie, że mamy Rydzyka, który mając wszystkie rzeczy materialne zamiast siedzieć spokojnie jak to sie wypowiedział jeden z europosłów - to oprocz swojego nosa widzi też problemy spoleczne.
A gdzie trzy cnoty kapłańskie? Rydzyk zapomniał? Nie napiszesz dzibar tak jak o PO, żeby oddał pieniądze biednym? Jesteś zA TYM ŻEBY ŁAMAŁ PRAWO czy żeby \"zwolniono\" go z odpowiedzialności za łamanie prawa? Popierasz twierdzenie Rydzyka, że od 1939 r, Polska nie miała własnego rządu??? Nawet za Kaczyńskich? Tragedia, przez takie filozofie jestesmy ciemnogrodem Europy