ktoś szuka miejsca dla dziecka w ddz? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 10 maja 2011, 18:31

Odmieni się! Ale to tak się odmieni, że ho! ho! Generalnie to będzie jej lepiej i to jeszcze jak! Oczywiście najbardziej skorzysta dziecko!

Ale tak konkretnie .... to nie za bardzo wiem dlaczego :( Ale czy to ważne? Grunt, że będzie lepiej!

~etatysta

Napisano: 20 maja 2011, 19:53

gdzie sa miejsca??
~ala

Napisano: 21 maja 2011, 13:01

mam prośbę- generalnie można by tutaj też np zostawiać apel o szukaniu rodziny zastępczej, można by podać skąd, wiek płeć i kontaktowy mail chociaż aby nie zostawiać tu telefonów czy coś.
są takie miejsca wPolssce że nie ma dzieci do umieszczania w rodzinach zast.,a rodziny czekają .
---
do przeciwiników rodzin zast:
zrozumcie ze nie każda rodzina zast jest tą która bije tłucze i wykorzystuje dzieciaki.znam wiele wspaniałych ludzi którzy otwierają swój dom dzieciakom i naprawdę się im udaje.
~mamaJola

Napisano: 22 maja 2011, 12:23

JA MAM \"ZWROTKI\" Z RODZIN - LODÓWKA ZAMYKANA NA KLUZ, KĄPIEL 2 RAZY W TYGODNIU CZY PRZYMUSOWA PRACA W ZAKŁADZIE RODZINKI TO NIEKTÓRE Z CIEKAWSZYCH OPOWIEŚCI O TYCH DOBRYCH I BEZINTERESOWNYCH RODZICACH....
~GRZEŚ

Napisano: 22 maja 2011, 12:48

Uważaj,bo zaraz sie odezwie ktos z takich rodzin urażony.Oni sa przewrażliwieni na swoim punkcie.A to tylko na dowód ich frustracji.
~.....

Napisano: 22 maja 2011, 16:45

Ale po co te wredne komentarze? Zaraz ktoś napisze, że w domach dziecka to robią to i owo i znowu zacznie się jatka.
Propozycja mamyJoli wydaje mi się ciekawa. Z drugiej strony trochę nie wyobrażam sobie jak ma to wyglądać w praktyce np. \"Mam jeszcze trzy wolne miejsca - liczy się kolejność zgłoszeń\", albo \"do dwójki dorzucimy trzecie gratis\"?
Jak ktoś chce zostać rodziną zastępczą to może pofatygował się do placówki, porozmawiał z dyrekcją, wychowawcami, poznał dzieciaki, zżył się z nimi trochę, a potem zaproponował dziecku zostanie jego rodziną zastępczą (nie każde dziecko chce).
Jak ktoś bierze dziecko \"bo mu dali\", to potem \"zwrotki\", pretensje i wzajemne oskarżenia.
~etatysta

Napisano: 23 maja 2011, 9:21

etatysto, myślę, że błędy w opiece zdarzają się wszędzie, niestety nie wszyscy o tym potrafią szczerze mówić
~Ewa

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x