Marsz Niepodległości 2016 - Zaproszenie - HYdE PaRK

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 18 lis 2016, 14:46

argument w stylu jest pan głupi jest nie do zbicia. Gratuluję poziomu i siły merytorycznej argumentu.

Rozumiem, że jako socjolog nie wie pani co to jest prawo własności. Rozumiem, że jako socjolog uważa Pani, że właściciel ma prawo płacić, nie ma prawa wymagać ani decydować o tym co jest wystawiane.

Jestem ciekawy na czym polega Pani badanie sztuki jak odrzuca Pani prawo do oceny tego zjawiska. Dziwne to są rzeczywiście badania, bardzo dziwne.... Badania dla samych badań...

PS. nikt Pani nie zabrania Pani dokonywać wyboru sztuki, którą Pani chce oglądać. Nie rozumiem tylko dlaczego Pani chce narzucać właścicielowi co ma wystawiać. Dlaczego Pani narusza jego prawa?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2016, 15:59

co do sztuki. analizuję zjawisko, nie oceniam go. Przez to, że jednostka ma prawo wyboru, dokonania własnej oceny mogę określić wpływ sztuki na jakość jej życia, zbudować obraz. Pytam każdego po kolei o odbiór subiektywny. Nie wyobrażam sobie -że ludzie pozbawieni są wolności wyboru. W podsumowaniu swojej wypowiedzi, ocknął się Pan i stwierdził " nikt pani nie zabrania wyboru" Brawo!
Proszę zatem pozwolić mi dokonywać wyboru, co za tym idzie interpretacji, odrzucenia bądź przyjęcia własnego stanowiska. Nikt poza mną nie może stanowić o tym, jak postrzegam, jak odbieram dzieło jakie by nie było.
Pan pisze "Nie rozumiem tylko dlaczego Pani chce narzucać właścicielowi co ma wystawiać. Dlaczego Pani narusza jego prawa? Proszę pomyśleć, co się stanie jeśli tę zasadę zastosujemy do pozostałych sfer życia np. zdrowie. oto przykład" Wyobraźmy sobie,że szpitale przechodzą w ręcę prywatnych właściecieli i to oni decydują jak leczą, fantazja ludzi, którzy niekoniecznie znają się na medycynie. Czy wówczas będzie to naruszeniem praw własności owego dyrektora czy naruszenie praw człoweka, pacjenta?

ps. co do zwrotu" głupi". Przepraszam. Zastępuję go słowem " niemądry":)
[Anioł*]

Napisano: 18 lis 2016, 16:16

zapętliła się Pani. Cytaty:
"sztuka nie może podlegać ocenie obiektywnej-maralnej:
"jednostka ma prawo wyboru, dokonania własnej oceny "
to ma prawo, czy nie ma prawa, może dokonywać oceny, czy nie może?
jak może oceniać to jakie ma przyjąć kryteria?
Podział na kulturę (sztukę) wyższą i niższą jest możliwy?

Jak już chcesz mnie cytować: "nikt pani nie zabrania wyboru" to nie stosuj metody GW. Napisałem: " nikt Pani nie zabrania Pani dokonywać wyboru sztuki, którą Pani chce oglądać. Nie rozumiem tylko dlaczego Pani chce narzucać właścicielowi co ma wystawiać. Dlaczego Pani narusza jego prawa?"
Pani "cytat" całkowicie deformuje wypowiedź.

Pani chce dokonywać interpretacji, przyjęcie stanowiska. Jak ma się do tego zakaz dokonywania oceny? Przecież żeby przyjąć jakieś stanowisko, trzeba to pierw ocenić.

Pani w ogóle nie rozumie zasad prawa rzymskiego - chyba jest to efekt dorastania w kraju komunistycznym, który dokonał spustoszenia w cywilizacji. Co do Pani przykładu:
"Wyobraźmy sobie,że szpitale przechodzą w ręcę prywatnych właściecieli i to oni decydują jak leczą, fantazja ludzi, którzy niekoniecznie znają się na medycynie. Czy wówczas będzie to naruszeniem praw własności owego dyrektora czy naruszenie praw człoweka, pacjenta?"
to odpowiedź jest prosta:
Prawo własności oraz Volenti non fit iniuria.
Czy pacjent ma przymus leczenia się w tym szpitalu? Jak będzie źle leczył dany szpital to nie będzie miał pacjentów. Jak nie będzie miał pacjentów, zbankrutuje. Nie mój problem. Pani ma problemy poznawcze. Pani chce socjalistycznego totalizmu
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2016, 22:08

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016 ... fropolaka/

Facet prosi się o darmowy łomot. Jeżeli ktoś nie rozumie to polecam ubrać się w barwy Arki Gdynia i pojechać do Gdańska :lol: . Żeby robić pseudo aferę to naprawdę GW jest w tym mistrzem.
Ale mam pomysł- niech redaktorzyna pojedzie do np Anglii, wjedzie do muzułmańskiej dzielnicy i przez megafon zacznie katolicką modlitwę.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 18 lis 2016, 22:12

"Ostatecznie reportażysta "Gazety Wyborczej" nie wziął udziału w całym Marszu Niepodległości, bo tłum był zbyt wrogi. - Krzyczeli "Polska dla Polaków", a ja miałem czarną gębę – dodaje".
nie dość, że prowokator to jeszcze cykor
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2016, 22:22

Co jak co ale też tak uważam jak narodowcy. Jak w DE byłem to tragedia- czarnoskórych (aby nie było że jestem chamem choć nim i tak jestem), azjatów, romów itp. Czasami zastanawiałem się gdzie są rdzenni niemcy. A najlepiej jest teraz jak imigrantów przyjęli- kradną w sklepach, nie płacą za usługi bo mówią, że "mama Merkel zapłaci" i tyle. Info z pierwszej ręki, sami się zatracają sąsiedzi. Dlatego w jednym aspekcie zgadzam się z PiS- nie dla imigrantów.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 lis 2016, 17:08

de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się: