metryczka - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 26 mar 2012, 12:27

kto robi już metryczki? -co wynika z nowelizacji KPA
i pytanie czy dotyczy to tylko decyzji czy wszystkich \"spraw\" ?
dla tych co zrobili wielkie oczy - metryczka to spis osób, dat i czynności które te osoby poczyniły aby rozpatrzyć sprawę
mamy to robić od 7 marca
~ddd

Napisano: 26 mar 2012, 12:29

dotyczy decyzji
~polish rules

Napisano: 28 mar 2012, 1:11

Ale decyzji wydawanej tylko w ramach pieczy bo reszta zwolniona, patrz rozporządzenie ..... Pewnie znów jakiś patałach pisał rozporządzenie bo z pomocy społecznej wyłączyli tylko pieczę albo inaczej zapomnieli zaktualizować napisane kiedyś rozporządzenie.
~Grzegorz

Napisano: 28 mar 2012, 22:47

Nie tylko decyzji. wydawania zaświadczeń, skarg i wniosków również
~Aga

Napisano: 28 mar 2012, 22:51

Może warto byłoby pomyśleć o lobby dla wyłączenia także PIECZY. Bo obawiam się, że ustawodawca sam z siebie to raczej nie będzie zainteresowany
~Aga

Napisano: 29 mar 2012, 10:19

no to decyzji czy innych spraw też???
ja uważam że też tylko decyzji bo zmiana jest w art. 66 KPA czyli mowa o prowadzeniu postępowania, gdzieś był do tego przekonujący komentarz
~ddd

Napisano: 29 mar 2012, 11:03

Po co metryczki do zaświadczeń, czy to nie nadgorliwość. Metryczki mają pomóc w ustalaniu osób mającvch wpływ na podejmowanie decyzji.
~marynia

Napisano: 01 kwie 2012, 15:11

czy metryczke prowadzimy dla calej sprawy czy dla kazdej nowej decyzji np. po zmianie dochodu dziecka zakladamy nowa?
~irka

Napisano: 10 kwie 2012, 12:43

oni robią www.pap-com.bo.pl nie dawno zamawiałyśmy
~isia

Napisano: 18 kwie 2012, 23:21

a czy ktoś może mi powiedzieć czy i na jakiej podstawie PFRON jest wyłączony z pisania metryczek (np. turnusy czy bariery). Moja szef jakoś nie rozumie że przyznanie dofinansowania lub nie to nie decyzje administracyjne:) dziękuję za odp:)
~zuza

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x