używany schodołaz - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 26 mar 2012, 11:48

czy do używanego schodołazu można dać dofinansowanie PFRON jeśli będzie faktura ?
~tr

Napisano: 26 mar 2012, 12:16

Przepisy tego nie zabraniają, aby tylko zakup przyczyniał się do likwidacji barier. Chyba że we wzorze umowy masz wskazane, że ma to być nowy sprzęt. Ale, jest zawsze ale. Czy jest to celowe z punktu widzenia okresu używalności, gwarancji, większego prawdopodobieństwa psucia się. No i pytanie czy ten używany sprzęt nie był już wcześniej zakupiony z dofinansowaniem PFRON.
~polish rules

Napisano: 18 kwie 2012, 18:30

Ja bym nie ryzykowała ani bym nie dała dofianasowania ani tez nie kupilabym uzywanego, no własnie bo zawsze jest to ALE...
~Teresa

Napisano: 21 kwie 2012, 19:34

a sprzedając y wystawi fakturę i dowód wpłaty? Kupując nowy sprzęt masz gwarancje i można reklamować w razie awarii ja odradzam ludziom takie zakupy zaoszczędzą niewiele a potem nie wiadomo do kogo się zgłosić o naprawe. W umowach mam zapis że ma przedstawić fakturę z dowodem wpłaty osoba prywatna takich dokumentów nie wystawi.
~baśka

Napisano: 25 kwie 2012, 16:40

są firmy, które sprzedają używane schodołazy, wystawiają fakturę i dowód wpłaty, dają też na ten sprzęt roczną gwarancję, myślę ze dofinansowanie takiego sprzętu nie powinno być zakwestionowane, mamy przecież gospodarować środkami PFRON racjonalnie i oszczędnie a różnica cenowa jest ogromna, używany schodołaz kosztuje ok. 4.000zł (3-4 razy mniej niż nowy)
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 25 kwie 2012, 16:52

Zgadzam się z Kasią. U mnie kupują w sklepie łóżka rehab. używane. To jest 1/2 ceny nowego.
~ŁG

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x