mgr - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]

Napisano: 26 lis 2013, 9:43

Od pewnego czasu nie używa się mgr . Tytuł naukowy od dr.
~Ryska

Napisano: 26 lis 2013, 23:18

Jeżeli studia zaoczne jest tak łatwo skończyć to dlaczego wszyscy ich nie mają?
~erka

Napisano: 27 lis 2013, 1:15

Mądre spostrzeżenie.

~x

Napisano: 27 lis 2013, 1:17

A jak myślicie, co będzie z pracownikami socjalnymi po policealnej bez specjalizacji. Kierownik nie bardzo dba aby robili specjalizację , bo sam tez po policealnej
~zz

Napisano: 27 lis 2013, 1:22

Po Twoim stylu wypowiedzi widać, że raczej miałabyś problem ze zdaniem matury sprzed lat ;)
~do ~ewa

Napisano: 27 lis 2013, 11:20

Jestem mgr, ale nie mam i nikt u nas nie ma tego na pieczątce i szczerze mówiąc nie widzę takiej potrzeby - nie dlatego, że prawie każdy ma, że obciachowe itp, tylko dlatego, że nie rozumiem, jakie to ma znaczenie w praktyce? Czy czynność podejmowana przez pracownika socjalnego po licencjacie jest w jakiś sposób mniej ważna, niż pracownika socjalnego choćby i z doktoratem? Czy klient ma mieć pole do wysnuwania wniosków, że jeden pracownik jest lepszy czy mądrzejszy od drugiego, bo ma mgr? Chwalić kwalifikacjami to bym się mógł, gdybyśmy mieli wolny rynek i gdybym konkurował z innymi pracownikami w swoim mieście o klientów, ale (póki co) wszyscy pracujemy w jednym organie administracyjnym i mamy takie same zadania, więc co miałoby dać takie eksponowanie tytułu?
~Jerzozwierz

Napisano: 27 lis 2013, 12:14

szanujmy się nie rozumiem dlaczego tytuł mgr pracownika socjalnego jest mniej ważny od pracownika administracyjnego. wyżej postawieni natychmiast zmieniają pieczątki, a my jak zwykle podkulić ogon i do \"brudnej roboty\".
~ja

Napisano: 27 lis 2013, 12:30

U nas wszyscy mamy swoje tytuły na pieczątkach, a studiujący zaocznie po uzyskaniu tyt. mgr natychmiast składają wniosek o zmianę pieczątki. Dla mnie jest to śmieszne ale nie ja o tym decyduje więc jest tak jak jest.
Myślę, że jest to niepotrzebne bo pracownik z tytułem czy bez tytułu pracuje inaczej? Ale tutaj chodzi pewnie o coś innego co świadczy o nas, o naszej powiedziałabym małostkowości. Uważam, że tytuły są mniej ważne, ważne co sobą reprezentuje człowiek.
~wwz

Napisano: 27 lis 2013, 12:36

Ta dyskusja nie odpowiada poziomowi wykształcenia. Nie wydaje Wam się, że dobrze wykształonego człowieka można poznać po tym jak się zachowuje, jak się wysławia, a nie po tym czy ma mgr na pieczątce czy nie.
~irena

Napisano: 29 lis 2013, 0:55

To dlaczego ci wspaniali super się wypowiadający i zachowujący nie dążą do uzyskania wykształcenia na poziomie mgr. Przecież to dla nich \"pikuś\'
Ale oby nie było rozczarowania, studia to nie podstawówka
Spróbujcie a się upewnicie i głupot nie wypisujcie. Temat należy zakończyć
~xy

Strona 2 z 3    [ Posty: 29 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x