A jak myślicie, co będzie z pracownikami socjalnymi po policealnej bez specjalizacji. Kierownik nie bardzo dba aby robili specjalizację , bo sam tez po policealnej
Jestem mgr, ale nie mam i nikt u nas nie ma tego na pieczątce i szczerze mówiąc nie widzę takiej potrzeby - nie dlatego, że prawie każdy ma, że obciachowe itp, tylko dlatego, że nie rozumiem, jakie to ma znaczenie w praktyce? Czy czynność podejmowana przez pracownika socjalnego po licencjacie jest w jakiś sposób mniej ważna, niż pracownika socjalnego choćby i z doktoratem? Czy klient ma mieć pole do wysnuwania wniosków, że jeden pracownik jest lepszy czy mądrzejszy od drugiego, bo ma mgr? Chwalić kwalifikacjami to bym się mógł, gdybyśmy mieli wolny rynek i gdybym konkurował z innymi pracownikami w swoim mieście o klientów, ale (póki co) wszyscy pracujemy w jednym organie administracyjnym i mamy takie same zadania, więc co miałoby dać takie eksponowanie tytułu?
szanujmy się nie rozumiem dlaczego tytuł mgr pracownika socjalnego jest mniej ważny od pracownika administracyjnego. wyżej postawieni natychmiast zmieniają pieczątki, a my jak zwykle podkulić ogon i do \"brudnej roboty\".
U nas wszyscy mamy swoje tytuły na pieczątkach, a studiujący zaocznie po uzyskaniu tyt. mgr natychmiast składają wniosek o zmianę pieczątki. Dla mnie jest to śmieszne ale nie ja o tym decyduje więc jest tak jak jest.
Myślę, że jest to niepotrzebne bo pracownik z tytułem czy bez tytułu pracuje inaczej? Ale tutaj chodzi pewnie o coś innego co świadczy o nas, o naszej powiedziałabym małostkowości. Uważam, że tytuły są mniej ważne, ważne co sobą reprezentuje człowiek.
Ta dyskusja nie odpowiada poziomowi wykształcenia. Nie wydaje Wam się, że dobrze wykształonego człowieka można poznać po tym jak się zachowuje, jak się wysławia, a nie po tym czy ma mgr na pieczątce czy nie.
To dlaczego ci wspaniali super się wypowiadający i zachowujący nie dążą do uzyskania wykształcenia na poziomie mgr. Przecież to dla nich \"pikuś\'
Ale oby nie było rozczarowania, studia to nie podstawówka
Spróbujcie a się upewnicie i głupot nie wypisujcie. Temat należy zakończyć