mobbing - HYdE PaRK

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]

Napisano: 18 paź 2008, 10:40

OCH gulgot tak fajnie pisze
~[uzytkownik usuniety]

Napisano: 18 paź 2008, 14:31

no teraz jestem pewna że niejaki gulgot zrobił sobie ze mnie ofiarę , weź się miernoto odpikol , jesteś cienki jak d....a węża , żegnam
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 26 paź 2008, 16:43

anka pokaż baranka :)

tylko się podmyj, żebyśmy tu nie padli trupem.
~gulgot

Napisano: 26 paź 2008, 21:29

to niby ty jesteś ten , co fajnie pisze ????????????? powiedziałabym że nie fajnie tylko po chamsku . wiesz po raz pierwszy w życiu rozważam możliwość nieumycia się , jeśli dasz mi 100% gwarancję że padniesz . a tak poważnie to weź ty się dziecinko lepiej za lekcje .
[uzytkownik usuniety]

Napisano: 15 kwie 2011, 12:06

Odświeżę temat. W związku z jakimś anonimem skierowanym ostatnio do naszego burmistrza w którym jeden z pracowników opisał sytuację panującą w pracy szefowa zażądała od pracowników aby wypełnili ankietę dotyczącą oceny kierownictwa i stosunków panujących w pracy. Pytania były tendencyjne. Ankiety miały być anonimowe ale wypełniać mieliśmy je ręcznie. Akta też opisujemy ręcznie więc łatwo dojść kto co napisał w ankiecie poznając nasz charakter pisma. Dyrektor zebrała wypełnione ankiety ale nie chciała zapoznać nas z jej wynikami. Czy ma prawo tak czynić? Czy aby chronić siebie ma prawo żądać od nas abyśmy wypełniali jakąś ankietę odręcznie? Dodam że pracownicy się boją teraz co z tego wyniknie bo szefowa jest od tego czasu wściekła gdyż wiele osób w ankietach nie wypowiedziało się pochlebnie o kierownictwie. Ankiety dyrektor zbierała osobiście od każdego pracownika na zebraniu. Kierownictwo nie wyraziło zgody na upublicznienie wyniku ankiet wśród nas. Dlaczego? Zebrano ankiety i teraz nie wiadomo gdzie trafią. Podobno mają trafić do burmistrza. Nie wiadomo jednak czy nie zostaną sfałszowane po drodze a takie obawy ma teraz wielu pracowników choć nikt tego publicznie nie mówi a jedynie po cichu. Na dzień przed oddaniem ankiet powstała grupa wśród pracowników która w porozumieniu z szefową zaczęła agitować a wręcz zastraszać nas. Mówiono że jeśli nie wypowiemy się pozytywnie w specjalnym piśmie do szefowej to będzie wkrótce jeszcze gorzej i zrobią nam kontrolę a co za tym idzie mogą polecieć głowy. Pomóżcie bo nie wiemy co robić. Czy dyrektor ma prawo tak postępować? Co to za praktyki? Czy u was też się tak dzieje?
~Zdegustowani pracownicy

Napisano: 15 kwie 2011, 16:02

o ile wiem to do robienia ankiety sa uprawnione odpowiednie osoby np. socjolog ( nie jestem pewna czy psycholog - w przypadku samooceny na pewno tak) tak wiec już z tego punktu widzenia są nieprawidlowości.
A biorąc pod uwagę to co piszecie to w dalszej konsekwencji skoro były tego typu rozmowy to to jest nic innego jak tylko szykany - i jest to dowod na technike mobbingową jako sposob rozwiazywania problemów). Uważam, że tam gdzie poszedł anonim powinniście teraz napisać pismo z opisem tego co zaszło ( im szybciej tym lepiej) przeciez to jest jawne zastraszanie, a nie próba rozwiązania problemów i swiadczy o złej woli

z dedykacja dla Was:

Lew pokorny

Źle zmyślać, źle i prawdę mówić w pańskim dworze.
Lew, chcąc wszystkich przeswiadczyć o swojej pokorze,
Kazał się jawnie ganić. Rzekł lis: \"Jesteś winny
Boś zbyt dobry, zbyt łaskaw, zbyt nio dobroczynny\"
Owca widząc, że kontent, gdy liszka ganiła,
Rzekła:\"Okrutnyś, zarłok, tyran\" - Już nie żyła.
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 15 kwie 2011, 16:13

A gzie jest napisane kto ma prawo do przeprowadzania ankiet a kto nie?!!! Podaj dzibar źródło tej niesamowitej wiedzy. W razie czego rozlicz tych wszystkich nauczycieli, dziennikarzy, pracowników urzędów, pracowników OPS którzy przeprowadzają ankiety. Masz nowy temat sądowy
~do dzibar

Napisano: 15 kwie 2011, 16:37

ja nie jestem od rozliczania ( całego świata nie zbawię, a nieznajomość prawa szkodzi), jak ktoś ma z tym problem to niech drąży temat - komentarz skończyłam:)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2011, 17:05

Jak zawsze - nie umie odpowiedzieć to kończy temat. Do tego bezczelnie wypisuje - nieznajomość prawa szkodzi. Napisałaś:
\" o ile wiem to do robienia ankiety sa uprawnione odpowiednie osoby np. socjolog ( nie jestem pewna czy psycholog - w przypadku samooceny na pewno tak) tak wiec już z tego punktu widzenia są nieprawidlowości.

Dzidka
[Wyslij odpowiedz]

ODPOWIEDZ NA PYTANIE:

2011-04-15 14:13 Re: mobbing
wysłane przez ~do dzibar dnia 2011-04-15 14:13:15

~do dzibar

A gzie jest napisane kto ma prawo do przeprowadzania ankiet a kto nie?!!! Podaj dzibar źródło tej niesamowitej wiedzy. W razie czego rozlicz tych wszystkich nauczycieli, dziennikarzy, pracowników urzędów, pracowników OPS którzy przeprowadzają ankiety. Masz nowy temat sądowy

~MARTA

Napisano: 15 kwie 2011, 17:35

poszukaj - masz tyle samo czasu co i ja: codziennie 24 godz. na dobę
Dzidka
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:

Strona 3 z 6    [ Posty: 57 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]