wiadomości w TVP1 -nieudolni pracownicy socjalni - HYdE PaRK

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 02 cze 2008, 22:19

w Wiadomościach TVP 1 g. 19.30 w dniu 02.06.2008 zamieszczono wywiad z pracownikiem sądu - nie przeczytałam stanowiska tej pani, w kórym padla wypowiedz, skierowanie do MOPS- ów opiniowania zwolnienia z opład sądowych jest absurdem gdyż MOPS-y SĄ I TAK NIEUDOLNE JUZ W INNYCH SPRAWACH!!! To skandal ! po pierwsze jak mozna taką opinie zamieścić a po drugie jak mozna opiniowac bez konkretnych przykładów.
Moje oburzenie wzrasta tym bardziej,że każdy z nas wie jak róznie wygląda praca sądu i jak wiele razy to my pracownicy socjalni wykonujemy prace np. kuratorów...
Pozdrawiam aga z OPS Września
~aga

Napisano: 02 cze 2008, 22:46

Szkoda, że nie ma rzecznika Pomocy Społecznej...
Powinien zareagować!
~pracownik socjalny

Napisano: 02 cze 2008, 23:14

Nic nowego! to już powszechne w naszym kraju, że jedna instytucja bryzga bŁotem na inna . Powinniśmy sie jednoczyć, a nie dzielic i każdy co jes za podziałem i przepychaniem pracy na innych niczego nie zbuduje.
~socjal:))

Napisano: 03 cze 2008, 8:08

No tak sady są tak wydolne i tak bystre że nic tylko paść na kolana......kupa nieuków i stronniczych typów szcególnie właśnie w sadach i instancji rodzinnych. Zrobił jeden z drugim aplikacje sędziowską 30 lat temu, nie przeczytał ani jednego wyroku sadu najwyższego czy trybunału im orzeka sobie a muzom na wyczucie i według własnego upodobania.
U mnie uchylili alimenty dziewczynie która ma ciężka depresję bo...może iść do pracy...tak uważa wysoki sąd pomimo negatywnych w tym zakresie opinii psychiatrów..zostawili dziewczynę bez środków do życia a do momentu zapaści zdrowotnej studiowała ze średnia 4,3 na akademii medycznej ( 2 rok) !!!!!a maturę miała ze średnią 5,2. Zrobili z niej lenia śmierdzącego bo tatuś na rozprawie ładnie sie uśmiechał, wystroił, zrobił super wrażenie....skandal
A winny depresji jest tatuś...ale kogo to obchodzi...ten wydolny sąd????
Dla mnie niepokojące jest to ,że ta oto droga odwiedziłam sie że może nam szykują następną parce...opinie do sadu....pięknie!!!
~Lukrecja

Napisano: 03 cze 2008, 9:32

Ale jest rzecznik ministerstwa tylko problem polega na tym że ministerstwo też tak ocenia pracownikow socjalnych dlatego ich nie broni.
~basia

Napisano: 03 cze 2008, 9:56

oglądnij sobie dziewczyno wiadomości i sprawdź w slowniku różnicę pomiędzy nieudolne a niewydolne. Bo w wiadomosciach kobieta powiedziala NIEWYDOLNE.
~basia

Napisano: 03 cze 2008, 22:58

~basia
turlaj beret..!
~Lukrecja

Napisano: 04 cze 2008, 0:18

podaję definicje słowa nieudolność za Słownikiem Języka Polskiego:nieudolny «niedający sobie z czymś rady; też: świadczący o czyjejś nieporadności>>
niewydolność-

niewydolny
1. «o organizmie lub o jego narządach: częściowo lub całkowicie niezdolny do skutecznego funkcjonowania»
2. «nieradzący sobie z czymś lub niesprawnie działający»
• niewydolność-
tu wiadomo chodzi o drugie znaczenie:)
jak widać nie obdarzono nas pochlebstwami a wyrazy są dość bliskoznaczne.pozdrawiam i dziękuje za zachętę do skorzystania ze Słownika:)
~aga

Napisano: 10 cze 2008, 0:11

wiesz Lukrecja nie spodziewałam się -w innych działach forum aż miło Cię poczytać.
~basia

Napisano: 10 cze 2008, 10:48

ręce precz od pomocy społecznej
~007

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x