Modyfikacja - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 29 gru 2016, 16:26

Koniec bez nadania biegu lub Inny
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Napisano: 12 sty 2017, 11:38

Dzień dobry.
Mam decyzję przyznającą prawo do świadczenia, Pani donosi dochód uzyskany i następuje przekroczenie. Wprowadzam nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji życiowej, kwalifikuje i program mimo przekroczenia wydaje decyzję przyznającą. Czy mam uchylić ta druga decyzję przyznającą?
Dlaczego program przyznaje mimo przekroczenia ?
Mógłby ktoś wytłumaczyć ? Najlepiej ktoś z Sygnity ?
racja

Napisano: 12 sty 2017, 13:13

W jaki sposób wprowadzono dochód uzyskany? Powinno być od miesiąca uzyskania do grudnia, plus zaznaczenie, że kwota miesięczna.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator

Napisano: 12 sty 2017, 14:29

a jak zmienić nazwisko w sygnity
jola1965

Napisano: 13 sty 2017, 11:30

Ojciec, dochów dokładnie tak został wprowadzony
racja

Napisano: 13 sty 2017, 12:51

Ojciec76 pisze:1. Tak, rejestruję w programie.
2. Rejestruję wniosek o zmianę sytuacji życiowej i na jego podstawie wydaję decyzję zmieniającą (najczęściej na zł/zł) lub uchylającą w związku z przekroczeniem kryterium dochodowego.
Pytanie do Ojciec76 i do innych: jak rejestrujecie wniosek o zmianę sytuacji życiowej ( np. uzyskany dochód) nadajecie temu wnioskowi kolejny nr czy w nawiązaniu do nr wniosku na podstawie której wydano decyzję przyznającą. Wiem że to pytanie czysto techniczne, ale może coś doradzicie.
Gość

Napisano: 13 sty 2017, 13:01

My nie traktujemy tego jako wniosek, ponieważ osoba nie składa nam nowego wniosku przy dochodzie uzyskanym. Przeliczamy dochód, i jak przekracza uchylamy.
Gość

Napisano: 13 sty 2017, 13:14

Gość pisze: Pytanie do Ojciec76 i do innych: jak rejestrujecie wniosek o zmianę sytuacji życiowej ( np. uzyskany dochód) nadajecie temu wnioskowi kolejny nr czy w nawiązaniu do nr wniosku na podstawie której wydano decyzję przyznającą. Wiem że to pytanie czysto techniczne, ale może coś doradzicie.
Kolejny numer.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator

Napisano: 16 sty 2017, 10:52

Dziwne, bo na początku stanowisko Sygnity było inne. Mianowicie, jeżeli utrata dochodu albo uzyskanie nie ma wpływu na zmianę decyzji to wszystko robimy przez modyfikuj. I jakie fałszowanie danych, przecież dodając przez modyfikuj np. utratę bezrobocia też zostaje ślad, bo wprowadzam w system utratę i mam w programie całą ścieżkę po kolei, potem drukuję nowy wydruk dochodów i dopinam do dokumentów decyzję o utracie i nowy wydruk dochodów z podpitą wpływówką z datą wpłynięcia decyzji o utracie. Naprawdę już zgłupieć można.
kin

Napisano: 16 sty 2017, 10:57

Nigdy nie było takiego stanowiska Sygnity. Zawsze pisałem i można to sprawdzić, że jeśli nie ma wpływu na zmianę decyzji, to i tak robimy wniosek w związku ze zmianą sytuacji, ale zakańczamy go bez kwalifikacji. Modyfikacja wniosku nie jest prawidłowa, ona służy tylko do tego żeby poprawić coś co omyłkowo zostało wpisane źle i w dniu złożenia wniosku sytuacja była inna niż wpisano.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x