moja wigilia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 9    [ Posty: 81 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 24 gru 2013, 16:30

Tu jest pomoc społeczna, a jak pomoc to i wsparcie, którego właśnie dzisiaj potrzebuję.
Właśnie dzisiaj jestem i będę sama, bo wytoczyłam rodzinną batalie o trzeźwe święta, bez nerwów, że komuś wzrośnie adrenalina i zdemoluje cały dom, porozbija okna i drzwi, w najlepszym wypadku. Bez udawania, że chodzi o połamanie się opłatkiem, jak chodzi o co innego.
Po prostu w ubiegłym roku powiedziałam, że jak będzie alkohol, to nie będzie mnie. I dzisiaj jestem sama.Ciężko, bo mam rodzinę, która kocham, i fajnie byłoby usiaść i normalnie porozmawiać , podzielić sie tym co dobrego i złego sie wydarzyło. Podobno bez wódki się nie da, tak usłyszałam od najbliższej mi osoby. Ciężko to nawet pisać. Wesołych Świąt, życzę wszystkim .
~majka

Napisano: 24 gru 2013, 16:37

Oni CI nie pomogą. Pracują tylko od 8 do 16. Socjalni ogólnie mało mogą i mało robią. A jak robią to zazwyczaj kiepsko. Wesołych Świąt!
~Klyjent

Napisano: 24 gru 2013, 16:45

Prowokacyjnie:D
Pracownicy socjalni \"pomagają\" tylko do 15.30. Nie chcą nawet słyszeć o sprawdzonym na zachodzie systemie zmianowym.
Byle odbębnić 8h, zrobić wywiady u szmaciarzy i iść do domku. Ich wsparcie kończy się na przyznaniu marnego zasiłku i kontrolującym spojrzeniu pełnym cynizmu i pychy.

Ja Ci życzę wszystkiego dobrego. Będę z tobą duchem. Nie będziesz sama.
~Adam

Napisano: 24 gru 2013, 17:06

Jednak na tym forum pracownicy socjalni i nie tylko pojawiają się również po godzinie 16-stej.
~pozdrowienia

Napisano: 24 gru 2013, 17:17

Bo to już rozrywka a nie praca.
~Adam

Napisano: 24 gru 2013, 17:31

Wesołych Świąt Adamie a w Nowym Roku radości i mniej złośliwości i krytyki
pod adresem socjalnych.Pozdrawiam.
~ex

Napisano: 24 gru 2013, 18:17

Nie wstyd wam?
~Do socjalnych

Napisano: 24 gru 2013, 19:44

Niektórym rzeczywiście powinno być wstyd ale z tym jest, jak ze wszystkim. Uogólnienia bywają niesprawiedliwe.
~eli

Napisano: 24 gru 2013, 20:45

Ja już po wieczerzy;)
~Adam

Strona 1 z 9    [ Posty: 81 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x