Mowa nienawiści - HYdE PaRK

Strona 6 z 12    [ Posty: 120 ]

Napisano: 23 lut 2013, 15:04

A oto najnowszy przykład mowy nienawiści:

Na Florydzie żona byłego ministra sportu Mirosława Drzewieckiego została aresztowana za próbę kradzieży futer ze sklepu. Kobieta wyszła z aresztu za kaucją i teraz czeka na proces.

Wszystko wskazuje na to, że żona Mira nie działała sama. Towarzysząca jej partnerka Roberta Janowskiego także została aresztowana. Reporterzy „Faktu” dotarli do policyjnych raportów, z których wynika, że 5 grudnia 61-letnia Janina D. i 39-letnia Monika G. pojawiły się w sklepie marki Neiman Marcus w jednym z centrów handlowych w mieście Fort Lauderdale na Florydzie. Bacznie obserwująca dwie kobiety funkcjonariuszka ochrony zeznała, że w pewnej chwili zauważyła jak zaczęły one usuwać czujniki z futer i pakować ubrania do płóciennej torby. Gdy Janina D. i Monika G. chciały już opuścić sklep i „przekroczyły wszystkie kasy nie próbując płacić”, zatrzymała je ochrona, a na miejsce została wezwana policja.

Początkowo młodsza kobieta rzekomo przepraszała i zapewniała, że „próbowała wziąć tylko jedno” z czterech upchanych w torbie futer. Później jednak zmieniła linię obrony i stwierdziła, że nic złego nie zrobiła. Z kolei żona Mira do końca zachowała zimną krew i oświadczyła, że nic nie powie dopóki nie zjawi się jej prawnik.

Policja uznała, że w obliczu jednoznacznych relacji ochrony sklepu i wobec niekonsekwencji w zeznaniach zatrzymanych kobiet, należy im postawić zarzut kradzieży trzeciego stopnia. Po wyjściu z aresztu za kaucją panie czekają teraz na proces. Grozi im nawet do 5 lat więzienia.
~Lech

Napisano: 23 lut 2013, 15:13

No i?
~Adam

Napisano: 23 lut 2013, 15:15

o co ci chodzi, to są fakty z przestępstwa, żadnych inwektyw obrażania... opis zdarzenia, gdzie tu mowa nienawiści???
~oko

Napisano: 23 lut 2013, 16:05

PiSurary zaczynają bełkotać głupoty bez sensowne. Wasz drobiowy góry jako pierwszy powinien zostać ukarany za mowe nienawiści. On ją zaczął w 2007r a nasilił w 2010.
~Adam

Napisano: 23 lut 2013, 16:28

i stosują taktykę - rola ofiary mimo że sami prowokują
~oko

Napisano: 23 lut 2013, 16:32

Mam cos na Twoja chorobę - weź stoperan
~do kakaowego

Napisano: 23 lut 2013, 16:34

STOP PiSuarom teraz:P
~Adam

Napisano: 23 lut 2013, 16:48

łukaszku zajmij się dziatwą, stanów wzór cnót i kultury, nie zaśmiecaj postów
~oko

Napisano: 23 lut 2013, 16:53

nazywanie rzeczy po imieniu nazywasz mową nienawiści? - przypatrz się swojemu jezykowi i przeanalizuj swoją wiedzę zamiast atakować - bo ja nie obrażam, nie przezywam i nie przeklinam oraz wyraźnie mówie jaką cenę placę za wywyższanie się innych - nie mam nic do ukrycia i dlatego mogę śmiało mówic to co wiem i co widzę z na podstawie wlasnych obserwacji - jak widać bardzo skuteczna terapia
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 23 lut 2013, 16:58

Łukaszek zapaskudził już umysły swoich pociech pisowską propagandą. Za późno.
Rośnie teraz nowe pokolenie wyznawców drobiu. Orzeł na piersi, krzyżyk na szyi i beret na głowie.

Kto ty jesteś? Moher mały?
Jaki znak twój? Beret biały.
Gdzie ty mieszkasz? Między swymi.
W jakim kraju? W kaczej ziemi.
Czym twa ziemia? Mą ojczyzną.
Czym zdobyta? Krwią (lewaków i PO) i blizną.
Czy ją kochasz? Kocham szczerze.
A w co wierzysz? W Jarka wierzę;)

:)
~Adam

Strona 6 z 12    [ Posty: 120 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x