Nagroda

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
ktowie
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Nagroda

Post autor: ktowie »

Chciałam zapytać o to czy pracodawca może wypłacić nagrodę uznaniową z okazji dnia pracownika socjalnego
Od końca lipca 2021 przebywam na zwolnieniu lekarskim w związku z tym, że jestem w ciąży. Do prawie końca lipca pracowałam normalnie. Obecnie zus płaci mi zasiłek chorobowy.
Chciałam zapytać czy pracodawca jeżeli ma chęć bo wiadomo ze to on ustala komu przyznaje nagordy to ma prawo wypłacić mi nagrodę za te wcześniejsze przepracowane miesiące ? Ma wogole taka możliwość ? Czy nie może?
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: Nagroda

Post autor: ops2020 »

może przyznać, tylko czemu czekał mógł przyznać w lipcu, sierpniu, ...
ktowie
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: ktowie »

Z racji tego, że dzień pracownika socjalnego odbywa sie w listopadzie i tak rozdziela pomiedzy wszystkich czyli obecność na zwolnieniu nie jest przeciwskazaniem tak?
male
Referent
Zajmuję się: wszystkim
Kontakt:

Post autor: male »

Nagroda jak nazwa wskazuje jest "uznaniowa" wiec to kierownik/dyrektor decyduje czy chce ją przyznać pracownikowi. Nie ma znaczenia czy przebywa pracownik obecnie na zwolnieniu lekarskim. Może np. przyznać niższą wysokość nagrody w stosunku do innych pracowników.
Awatar użytkownika
alanka
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alanka »

Nie, nie jest przeciwskazaniem do przyznania nagrody. Równie dobrze możesz przez okres przed L4 pracować tak, że należą Ci się 2 nagrody. Mało tego w zależności czy pracodawca bieże pod uwagę Twoją chorobową nieobecność w pracy czy tez nie jest inaczej liczona podstawa chorobowego.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
ODPOWIEDZ