Najważniejsze wydarzenie mijającego roku? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 6    [ Posty: 52 ]

Napisano: 01 sty 2014, 18:17

Tymczasem Fronda znów atakuje Hobbita. Ponoć w tym filmie szatańskie kazanie jest umiejętnie przykryte efekciarską otoczką mającą zwabić widza i zasiać w nim ziarno zła.
~Adam

Napisano: 01 sty 2014, 18:42

Czytasz Fronda ? mam niemalże wszystkie części chyba , robiłam prenumeratę-ale zawiodłam się - w pewnym momencie wydali mi się skrajnie prawicowi \"Pisowscy\" i nieobiektywni - redakcja -choć wybitne grono fachowców- ludzi inteligentnych , którzy umieli -( wydawało mi się ) opinię wypośrodkować - a teraz ulegli , nie wiem czemu ..
Absolutnie nie zgadzam się z opinią , ażeby w filmie były podejmowane jakiekolwiek próby przemycania treści \"szatańskich \", bzdura - kto zna biografię Tolkiena- to nie gada takich bzdur bo wie , że był człowiekiem wierzącym, pieśni, zwroty - przetłumaczone , które są w filmach - są przepiękne w wymowie - raczej uwielbienia o Jezu !- na pewno nie szatna
a zresztą cały film mówi o wartościach najwyższych ..przepięknie .
~emilka

Napisano: 01 sty 2014, 18:45

Czytam Frondę bo muszę znać wroga od kuchni. Przecież od miesięcy toczę wojny w dziale HP.
~Adam

Napisano: 01 sty 2014, 18:53

nie bardzo rozumiem - wroga czyli katolików - a HP ?- nie łapie;) gdzie można to podejrzeć- nie wnikałam nigdy .
~emilka

Napisano: 01 sty 2014, 18:56

Dział Hyde Park;)

Wroga czyli kościół jako instytucję, radykalne prawicowe środowiska i kler (jego postawy).
~Adam

Napisano: 01 sty 2014, 18:58

Adam zmieniający prace i stający się jalkoholikiem
~buahahahahahaha

Napisano: 01 sty 2014, 19:03

Gender też jest ważnym wydarzeniem roku 2013.
Warto o tym rozmawiać.
~Adam

Napisano: 01 sty 2014, 19:07

Kiepski, warto o tym rozmawiać, warto o tym rozmawiać, gó..wno warto buahahahahahaha
~buahahahahahaha

Napisano: 01 sty 2014, 19:07

rozumiem o instytucję kościelną chodzi .
Nie będę się rozwijać w tym temacie, mam duży dystans bo bym \"odpłynęła\" już dawno . Postawy ? - znam tysiąc przykładów z podwórka.
~emilka

Napisano: 01 sty 2014, 19:09

Więcej kultury proszę wieśniaku;)

Z którego chlewa cię wypuścili?
~Adam

Strona 4 z 6    [ Posty: 52 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x