nie naliczony FP

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
BOŻENA123

nie naliczony FP

Post autor: BOŻENA123 »

od kwietnia powinnam naliczyć FP dla osoby po macierzyńskim, wypłata kwietniowa jest już wypłacony i ZUSy też wysłałam co teraz powinnam z tym zrobić? czekać do następnego miesiąca czy teraz naliczyć i zrobić korekty? po jakim czasie naliczamy odsetki do ZUS?
Ania1111

Re: nie naliczony FP

Post autor: Ania1111 »

Korektę i przelew składki zrobiłabym niezwłocznie. Odsetek, z tego co wiem, to chyba do kwoty 6,60 zł nie trzeba płacić. Ale upewnij się jeszcze.
alina666

Post autor: alina666 »

A czy na osobę wracająca po urlopie macierzyńskim prze 3 lata nie nalicza się FP czy się coś zmieniło?
Ania1111

Post autor: Ania1111 »

Nic mi nie wiadomo o takowych zmianach. Nie nalicza się FP od m-ca następującego po m-cu, w którym pracownica wróciła do pracy. Zwolnienie to przysługuje tylko u pracodawcy, u którego udzielono tego urlopu.
KKW

Post autor: KKW »

czyli jak osoba wraca do pracy 16 maja 2014 to zwolnienie z FP od 1 czerwca 2014?
alina6

Post autor: alina6 »

To jak ja mam osobę która jest na urlopie rodzicielskim i pracuje to też nie naliczam FP przez okres 3 lat ?
ODPOWIEDZ