zaświadczenie BHP

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
mm102

zaświadczenie BHP

Post autor: mm102 »

Do akt osobowych dajecie oryginał czy ksero zaświadczenia o szkoleniu BHP (okresowe)?
_E_

Re: zaświadczenie BHP

Post autor: _E_ »

oryginał
mm102

Post autor: mm102 »

Też zawsze mieliśmy oryginał, a teraz już na dwóch szkoleniach powiedzieli mi że oryginał należy do pracownika a ja mam mieć w aktach tylko ksero. Ostatnio mi Pan nawet powiedział, że nawet jeśli pracownik chce pozostawić oryginał w aktach to nie może bo ja nie mam prawa przechowywać oryginału w aktach. Tak samo twierdził jeśli chodzi o zaświadczenie o niekaralności. Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii.
Gość

Post autor: Gość »

Ja daje tylko i wyłacznie ksera. Daję pieczatkę za zgodnościa z oryginałem, kierownik podpisuje i oryginal oddaje pracownikowi.
paragraf

Post autor: paragraf »

w aktach osobowych znajdują się dokumenty poświadczone przez kierownika, dyrektora , nigdy nie wkłada się oryginału dokumentu który należy do pracownika. ksero zaświadczenia BHP - za zgodność z oryginałem i w teczkę
ODPOWIEDZ