NK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 11 wrz 2013, 20:39

Podczas pierwszego wywiadu w rodzinie (we wrześniu 2013) klientka poinformowała, że pod koniec roku 2012 została uderzona przez męża(był to, jak podaje, jednorazowy incydent), w związku z tym miała miejsce interwencja policji. Ponadto klientka podała, że mąż poniża ją, krytykuje, wyzywa. Czy w związku z tym powinnam wszcząć procedurę niebieskiej karty?
ops83
Praktykant
Od: 14 lut 2010, 21:40
Zajmuję się:

Napisano: 12 wrz 2013, 10:41

a jak TY ocenisz tę sytuację - .?
krytykowanie, wyzywanie, poniżanie ....są formą przemocy- ale jak dla mnie to zbyt mało ..by mówić o jakimkolwiek rozmiarze i stopniu faktycznej przemocy i założeniu ewen. NK ( racjonalnie myśląc)
to TY z nią rozmawiałaś....obserwowałaś czyli wiesz w jaki spsoób relacjonowała tę sytuację ( zachowanie)...może to zdarzenie sytuacyjne, wywołane konkretnym problemem ..i wystarczy mediacja..bo okazuje się- że i pani nie jest ok..

~emilka

Napisano: 12 wrz 2013, 19:52

czyli temat zamknięty.. rozumiem ..tak?

~emilka

Napisano: 12 wrz 2013, 19:52

czyli temat zamknięty.. rozumiem ..tak?

~emilka

Napisano: 12 wrz 2013, 19:53

ups.. niechcący 2x
~emilka

Napisano: 13 wrz 2013, 1:12

A czy np można monitorować rodzinę w ramach procedury NK po śmierci wiekowej babci która była wskazana jako ofiara przemocy??Sprawca to jej syn okresowo zamieszkujący z żoną i córką i swoja matką.Owa matka zmarła z powodu starości.Okresowo przebywała w szpitalu i w domu.Trzeba kończyć procedurę,czy w ramach tej samej gdzie on jest wskazany jako sprawca można dalej monitorować czy nie dochodzi do przemocy w stosunku do reszty rodziny?Mamy takie podejrzenie.Chcemy to dokładnie sprawdzić.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 13 wrz 2013, 9:33

...kasia ..

\"Nie ma ciała - nie ma zbrodi!..\"
chciałoby się powiedzieć..zaskoczyłaś mnie tym postem.. temat zamykasz w tym konkretnym przyapdku.

A ewentualne podejrzenia... co do innych -jak coś się będzie działao to założą NK- i zaczniesz procedurę...

~emilka

Napisano: 13 wrz 2013, 10:41

..aż litery pogubiłam..
~emilka

Napisano: 14 wrz 2013, 0:31

emilka, masz irytującą skłonność do nadużywania wielokropków
poza tym, dzięki za instrukcje :)
~androit

Napisano: 14 wrz 2013, 8:58

ja uważam , że to nawet zabawne
Jestem wielokropkowa, mogłabym mówić i mówić, ale jak Cię to irytuje to po prostu nie czytaj Bez sensu denerwować się moimi kropkami.......

PS Dla Ciebie - w tym poście ograniczyłam się do do 7 \"kropek\"
~emilka

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x