zmiana skladu GR - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 5    [ Posty: 41 ]

Napisano: 13 wrz 2013, 20:20

na GR przychodzi inny dzielnicowy niż powołany we wniosku ZI lub nie przychodzi w ogóle, co wtedy zmiana wniosku czy wpisać zastępstwo/nieobecność? . Dzięki za radę, ale zamieszanie mam z tymi papierkowymi formalnościami
~niekrasiwa

Napisano: 13 wrz 2013, 22:28

1. inny może być- się podpisuje i tyle/zastępstwo
2. nie przychodzi- nieobecny na GR
nie widzę powodu zmiany wniosku pod personalia.
~emilka

Napisano: 18 wrz 2013, 22:59

po szkoleniu mamy wytyczne dot zmiany wniosku składu Grupy, czy ktoś to praktykuje? . na mnie trafił pierwszy przypadek i mam wygląda na to bałagan bo nie mam wniosku o odwołaniu i ponownym zwołaniu GR. Czy ktoś z was, po kontroli, ma jakieś wytyczne?
~niekrasiwa

Napisano: 20 wrz 2013, 10:48

U mnie, gdy zmienił się dzielnicowy, informację o tym otrzymałem od komendanta Policji. Sporządziłem krótką notatkę i dołączyłem do każdej z teczek NK, w której \"nowy\" Policjant miał pracować (w mojej gminie dzielnicowych jest aż trzech - dwóch w mieście i jeden na obszarach wiejskich). Na pierwszym spotkaniu podpisał oświadczenie i tyle.
~kostia

Napisano: 24 wrz 2013, 14:53

ludzie to zalezy od tego jak powołujecie gr , co za bzdury pisze emilka ze przyjdzie inny to ok , zanim wejdzie inny trzeba go powołac do grupy dac zobowiazanie itd ludzie, trzymajcie sie przepisów i pilnujcie własnego...
~ale numer

Napisano: 24 wrz 2013, 15:11

do ~ale mumer
1. jakie zobowiązanie?
2. Nie musisz powoływać personalnie- tak? mówiąc o Policji - możesz napisać zespół dzielnicowych- u mnie tak jest . tak powołujemy i tak jest w regulaminie
Chłopie jak ja bym zmieniała pod każdego policjanta skład i powoływała od nowa ( bo tamtego gdzieś wysłali, wziął opiekę..) i kolega przyszedł ..to bym sobie głupoty nie darowała ...
zresztą kostia to wyjaśnił.
~emilka

Napisano: 24 wrz 2013, 16:31

sztuką jest miec taką współprace zeby z rodzina pracował 1 dzielnicowy 1 prac socj 1 psycholog a nie co tydzien kto inny, niezły profesjonalizm nasz tutaj by wyszedł
~ale numer

Napisano: 24 wrz 2013, 17:02

aaaa, chyba ,że....
Posłuchaj
pomijam sprawy organizacyjne policji lub innych instytucji - podmiotów uczestniczących w GR/ZI - lub nawet te wynikające z kodeksu pracy / opieka/ wychowawczy - które nie dają Ci 100 % gwarancji na -jak piszesz SZTUKĘ WSPÓŁPRACY , bo jest to nie- możliwe ( wariant 1/1 o którym piszesz)
Ale gdybyś nawet się uparł - że to jest najlepsze rozwiązanie - to będziesz w błędzie , ponieważ :
I to Ci się przyda i pozostałym : poważnie !

Zaleca się aby ze sprawcą nie pracował ten sam pracownik socjalny , co z osobą doznającą przemocy. ( NK- pomoc społeczna. Autor : A. Prusinowska -Marek. procedury p/ działania przemocy w rodzinie)

Warto pamiętać ! jak się tego trzymam- są efekty.
P.S
Nie mądrze się , domyślam że wiedziałeś o tym , lecz zapomniałeś, pisząc swoje przemyślenie.

~emilka

Napisano: 24 wrz 2013, 19:25

.........
~Free...

Napisano: 24 wrz 2013, 19:56

wiec do kazdej gr dwóch prac socj, dwóch dzielnicowych...
~tak

Strona 1 z 5    [ Posty: 41 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x