NK- refleksje z praktyki
Re: NK- refleksje z praktyki
Widzę, że nikt nie załapał sensu mojego posta odnośnie art. 11a uppr. Czyżbyście nagminnie podpowiadali ofiarom przemocy, by z niego korzystały i one składają gremialnie wnioski do sądu o wydanie postanowienia w kwestii opuszczenia przez sprawcę przemocy wspólnego mieszkania?
Pochwalcie się osiągnięciami w tym względzie....
Pochwalcie się osiągnięciami w tym względzie....
Widzę, że co niektórzy są mi niechętni, tylko nie wiem dlaczego. Czyżby raziła ich moja wiedza i doświadczenie?
Tak, od 1991 roku mam z tym problemem do czynienia, zatem takie nizinne i uszczypliwe komentarze mnie wkurzają. Jak i durnowate uśmieszki przytakiwania naszej przewodniczącej ZI, kiedy jęczy, że \"wiecie państwo, jest tak dużo problemów...\".
Ale co robić. Nieudolne prawo, nieudolni urzędnicy je tworzacy, a na dole nie tylko ciamajdy, ale i laicy, którym daleko do tego, by chcieć zrozumieć, że to wszystko farsa.
Lepiej udawać, że się wszystko wie, wszystko jasne i jest pięknie. No i po co się wychylać poza... 15.00.
PS. ^ i q, jeśli razi was słowo \"pochwalcie się\" to proszę opowiedzcie, czy udało wam się coś osiągnąć przy zastosowaniu art. 11a?
Tak, od 1991 roku mam z tym problemem do czynienia, zatem takie nizinne i uszczypliwe komentarze mnie wkurzają. Jak i durnowate uśmieszki przytakiwania naszej przewodniczącej ZI, kiedy jęczy, że \"wiecie państwo, jest tak dużo problemów...\".
Ale co robić. Nieudolne prawo, nieudolni urzędnicy je tworzacy, a na dole nie tylko ciamajdy, ale i laicy, którym daleko do tego, by chcieć zrozumieć, że to wszystko farsa.
Lepiej udawać, że się wszystko wie, wszystko jasne i jest pięknie. No i po co się wychylać poza... 15.00.
PS. ^ i q, jeśli razi was słowo \"pochwalcie się\" to proszę opowiedzcie, czy udało wam się coś osiągnąć przy zastosowaniu art. 11a?
Ciiiii, każdy porażony wypowiedziami Jerry\'ego, który założył z góry że tylko on robi. Otóż nie, nie tylko TY coś robisz. Ja się np. chwalić nie lubię, bo po co? Co mi da to na forum internetowym? Wolę chwalić się u siebie w mieście 

Twoja inteligencja poraża. Forum to wymiana doświadczeń, podpowiedzi, co i jak zrobić, by było lepiej, skorzystać z doświadczeń innych... Skoro masz taki stosunek do tego forum internetowego to po co w ogóle dajesz głos?
Chwal się dalej w swoim gronie/u siebie w mieście. Nikt ci tego nie zabrania.
Pracuj nadal na swoją chwałę. Jak Narcyz patrz w lustro. Pomnik ci postawią.
Będziesz sobie przed nim oddawał pokłony i składał kwiaty.
Chwal się dalej w swoim gronie/u siebie w mieście. Nikt ci tego nie zabrania.
Pracuj nadal na swoją chwałę. Jak Narcyz patrz w lustro. Pomnik ci postawią.
Będziesz sobie przed nim oddawał pokłony i składał kwiaty.
Odezwał się narcyzik, który wszystko wie lepiej. Jestem porażony twoją inteligencją 

Oprócz NK- refleksje z praktyki - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
kto wypisuje niebieską kartę?
niebieski zawrót głowy
zakończenie procedury
Wzór
nieodpowiedzialna kobieta
Sprawa o przemoc trafiła do prokuratury...
ZI
Pytanie ?
przemoc
Szkolenie
kto pisze protokoły i pisma ZI?
Regulamin ZI
nowe rozporządzenie
ważne pytanie!
Jak się pozbyć sprawcy?
Jak się pozbyć sprawcy?