No i co w związku z TK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 23 lip 2008, 11:45

własnie jestem w takiej sytuacji nie składałam wniosku bo zostałam poinformowana ze zaliczka mi sie nie nalezy w zwiazku z czym nie mam składac wniosku
~kaska

Napisano: 23 lip 2008, 11:55

Wniosek masz składać.
~czarna

Napisano: 23 lip 2008, 12:56

dziekuje za odpowiedz prosze jeszcze powiedziec za jaki okres bedzie mi sie nalezec zaliczka
~kaska

Napisano: 23 lip 2008, 13:20

jak złożysz w lipcu wniosek do komornika to za lipiec sierpień wrzesień póżniej od października FA. W razie odmowy odwołuj się!
~czarna

Napisano: 23 lip 2008, 14:43

dlaczego jescze ministerstwo nie wydało komunikatu w sprawie TK
~mała1

Napisano: 23 lip 2008, 15:18

Ponieważ wyrok TK stworzył bardzo trudną sytuację z punktu widzenia etycznego, prawnego, finansowego i zdrowo-rozsądkowego. Inaczej mówiąc zachodzi tzw. :podwójne związanie\". Nie można tego wyroku podważać i nie sposób go zaakceptować. Akceptacja oznacza bowiem zamianę alimentacji w totalny full - wypas budżetowy i demoralizację rodzin, które są jeszcze w całości i samodzielności.
Było ministerstwu niewygodnie tak napisać to wyręczyłem.
~tajny

Napisano: 23 lip 2008, 18:13

A niby z czego wynika obowiązek wydawania przez ministerstwo jakiegokolwiek komunikatu?
Wyrok TK jest opublikowany, powszechnie dostepny dla każdego zainteresowanego obywatela. Jakie wyrok TK ma skutki mówi art. 145a Kpa, tez jest to ustawa powszechnie dostepna każdemu obywatelowi.
~Monika

Napisano: 05 gru 2008, 14:27

skladalas wkoncu ten wniosek
~kasia

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x