nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 7 z 15    [ Posty: 148 ]

Napisano: 14 sty 2014, 18:25

tak, 150 zł brutto więcej niż pozostali wychowawcy
~Marianna

Napisano: 14 sty 2014, 19:49

to chyba niemożliwe, u mnie wicedyrektor ma 8 godzin dyżuru 8 - 16, nie układa grafiku, bo ma komisję, którą nadzoruje i ma ponad 500zł dodatku, no i jest wicedyrektorem a nie koordynatorem
Marianno- trochę Cię wykorzystuje Twój szef
~Olka

Napisano: 14 sty 2014, 19:54

Czy ktoś był w sądzie pracy i złożył pozew? Jeżeli tak to czy został on przyjęty i uznany za zasadny?
~Marcin

Napisano: 14 sty 2014, 20:01

Marcin, czy mógłbyś przytoczyć jakiś grafik ze swojej pracy- taki przykładowy?
~Anka

Napisano: 14 sty 2014, 20:21

Olka, nawet nie \"trochę\" - stąd moja deklaracja \"ani minuty poza grafik\"

czas najwyższy zmądrzeć
~Marianna

Napisano: 14 sty 2014, 22:51

Anka macie więcej nocek po zniesieniu karty? Przecież godzin przybyło. My i tak mamy lepiej bo 32 godziny w placówce 8 godzin czyli 1 dzień na dokumenty i pracę poza placówką. U nas zastępstwa mogłyby być gdyby ze 4 osoby zachorowały naraz.
~kapek

Napisano: 15 sty 2014, 9:25

U nas dyrekcja postanowiła, ze będziemy mieć tylko popołudnia, pięć nocy na wychowawcę i zero rankow, bo na rankach obijajmy się według władzy najwyższej. Taka ich refleksja naszła po 13 dniach pracy w styczniu. Także żegnaj życie rodzinne..... Aaa dodam jeszcze, ze mamy obowiązek jeździć z dziećmi na konsultacje, bywać w szkołach.... Oczywiście wszystko w godzinach rannych. Z odbieraniem godzin- ciężka sprawa. Dyrekcja kreci nosem. I nie mamy 8 godzin w grafiku na takie sprawy. U nas 40 godzin przy dziecku. Co Wy na to?
~kwiatek

Napisano: 15 sty 2014, 11:24

no to już jest kpina, ale jeśli na to wyrażacie zgodę to podziwiam. Ja bym to zgłosiła do PIP, organu nadzorującego, to łamanie prawa!
~Aneta

Napisano: 15 sty 2014, 12:00

kwiatek, proponuję \"strajk włoski\" :) jeżeli sumiennie wszyscy się będą tego trzymać to po miesiącu dyrekcja zmieni zdanie ;) Pracować tylko w godzinach grafikowych, szkoły, konsultacje, lekarze tylko do południa przez tych co są w pracy. Żadnego \"odbierania\" godzin. Praca tylko wg grafiku.
~Marianna

Napisano: 15 sty 2014, 14:09

czytam i czytam i myślę, że niektórym dyrektorom to stołek zawrócił w du..pie i nie wiedzą co wymyślać...im przydałaby sie natychmiastowa ocena przez dzieci i pracowników wyrażona w ankiecie
~Zuzka

Strona 7 z 15    [ Posty: 148 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x