nowe angaże dla karcianych- piszcie jakie u was - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 6 z 15    [ Posty: 148 ]

Napisano: 14 sty 2014, 0:14

no właśnie COŚCIE zrobili żeby mieć lepiej - szlag mnie trafia jak słyszę że karciani to samo zło. Tylko że jak my podpisywaliśmy umowy o prace to z KN i nikt nie przypuszczał że to chore państwo zabierze to co dało a wy kodeksowi podpisując umowy wiedzieliście na co się godzicie. Jak podpisywałam umowę17 lat temu czasy były inne o pracę w szkole łatwiej ale chciałam pracować z młodzieżą trudną i przez myśl mi nie przeszło że kiedyś ot tak po prostu państwo zabierze mi KN gdybym to wtedy wiedziała to być może pracowałbym już w szkole - a teraz słyszę że przecież zawsze mogę zmienić sobie prace super tylko czasy jakby nie te. Co tu debatować - kodeksowi nie walczyli o swoje a karciani siedzieli na ciepłych posadach nikt nikogo nie wsparł nikt nikomu nie pomógł - skutek jest taki jaki jest kodeksowi się cieszą (w moim zakładzie zyskali bardzo dużo na całej reorganizacji kosztem walki nauczycieli) a nauczyciele stracili bardzo dużo.

więc kodeksowi nie narzekajcie na nas już nie nauczycieli bo nam odebrano a wy wiedzieliście co bierzecie!
~julka

Napisano: 14 sty 2014, 1:05

~jadwiga
\"Samorządowi robią to samo od 2004 roku za grosze, Wy dopiero od kilkunastu dni pracujecie 40 godzin i juz płaczecie . Moim zdaniem Wam nie powinni zabierać pieniędzy tylko tym z KP podwyższyć i taki cel miała ta ustawa\"
Jadwigo celem ustawy było pozbawienie 1700 osób praw wynikających z KN i tym samym zrobienie oszczędności. nikt nigdy nie zamierzał i nawet nie deklarował jakichkolwiek podwyżek dla pracowników z KP. Jeśli przeczytasz dyskusje na tym forum sprzed 2 lat, to się dowiesz, że większość chciała jedynie \"zabrać karcianym\". No i się udało. ;) Cóż... \"chytry traci dwa razy\"

~etatysta

Napisano: 14 sty 2014, 1:41

...i juz placzecie.....
nigdy nie powiem tego osobie pracujacej za
1200 i podnoszacej slowa krytyki, protestu przeciw temu. powiem weiecej:zawsze bede mu przychylny, i dam wyraz poparcia dla tej osoby
~mariusz

Napisano: 14 sty 2014, 1:49

kodeksowi. nie walczyli o swojeTo prawda, i w grudniu minela im super okazja. bo go grudnia mieki szanse, na podstawie art18 kp , domagac sie zrownania plac di poziomu nauczycieli. z kn, oraz podnosic zarzut dyskryminacji z uwagi na podstawe zatrudnieniateraz zasczyna sie o tym czytsc w jecie, jak eie mleko rozlalo.
s kp mowi ze pracownikowi przysluguje takie samo wymlnagroesenie za prafe tego samego rorzaju. Grupa zaszeregowania? jest ale ma widelki. Praca po 40godz za darmo?????
~mariusz

Napisano: 14 sty 2014, 11:03

Ale przecież zabrali i nam kodeksom. Od pierwszego stycznia zero zastępstw, zero zapłaconych za święta, mniej nocek.Nikt mi nie zmniejszył zasadniczej ale średnio policzyłem około 2,5 tysiaka rocznie mniej czyli 200 zł miesięcznie. Ja akurat przewidywałem taki rozwój wypadków - głupio mieć zawsze rację...
~kapek

Napisano: 14 sty 2014, 11:05

Aha - cudem udało się nie zwolnić jednej dziewczyny( jedynej która pracuje na minimalnej) oczywiście o jakichkolwiek podwyżkach dla kp-ków.
~kapek

Napisano: 14 sty 2014, 13:24

a u nas kapku więcej nocek, mniej pracy z dziećmi, bo jak mamy po 2 noce w tygodniu to tak wychodzi.no i jest taki grafik, że albo zamieniamy się na dyżury, albo ludzie biorą urlop i będą zastępstwa.Fakt, pieniędzy mniej, mamy 36 godzin bezpośredniej pracy z dziećmi, reszta na inne sprawy.
~Anka

Napisano: 14 sty 2014, 18:10

40 godzin w grafiku, 1-2 nocki w tygodniu, łączę obowiązki wychowawcy i koordynatora

o ile wcześniej \"brałam\" pracę do domu, o tyle teraz nie zamierzam tego robić - ani minuty poza grafik
~Marianna

Napisano: 14 sty 2014, 18:18

dokładnie tak jest przedtem była praca z pasją której poświęcał się czas teraz będzie tylko praca i ani minuty więcej poza grafik - ale czy tak się da
~julka

Napisano: 14 sty 2014, 18:18

masz Marianno jakiś dodatek za bycie koordynatorem?
~Anka

Strona 6 z 15    [ Posty: 148 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x