no właśnie COŚCIE zrobili żeby mieć lepiej - szlag mnie trafia jak słyszę że karciani to samo zło. Tylko że jak my podpisywaliśmy umowy o prace to z KN i nikt nie przypuszczał że to chore państwo zabierze to co dało a wy kodeksowi podpisując umowy wiedzieliście na co się godzicie. Jak podpisywałam umowę17 lat temu czasy były inne o pracę w szkole łatwiej ale chciałam pracować z młodzieżą trudną i przez myśl mi nie przeszło że kiedyś ot tak po prostu państwo zabierze mi KN gdybym to wtedy wiedziała to być może pracowałbym już w szkole - a teraz słyszę że przecież zawsze mogę zmienić sobie prace super tylko czasy jakby nie te. Co tu debatować - kodeksowi nie walczyli o swoje a karciani siedzieli na ciepłych posadach nikt nikogo nie wsparł nikt nikomu nie pomógł - skutek jest taki jaki jest kodeksowi się cieszą (w moim zakładzie zyskali bardzo dużo na całej reorganizacji kosztem walki nauczycieli) a nauczyciele stracili bardzo dużo.
więc kodeksowi nie narzekajcie na nas już nie nauczycieli bo nam odebrano a wy wiedzieliście co bierzecie!